LeBron James is meer dan een basketballer

LeBron James is voor sommige mensen misschien wel de beste basketballer aller tijden. Hier valt natuurlijk erg over te discussiëren, dat is alleen niet waarvoor we hier zijn. De – nog steeds actieve – basketballer LeBron James is buiten een basketballer ook een heel goede ondernemer. Ja, echt!

Hij bezit bijvoorbeeld sinds 2011 2% aandelen van de voetbalclub Liverpool F.C. Dit aandeel had destijds een waarde van ongeveer 5,6 miljoen euro. In 2019 was dit aandeel al gestegen naar een waarde van ongeveer 37,6 miljoen euro. Zo kan je al zien dat hij wel een oog heeft voor goede investeringen.

kingjames_236232991_1263907270719593_5147435189741309868_n
Foto via Instagram

Eigen bedrijf genaamd Springhill

In 2020 is LeBron James zijn eigen bedrijf begonnen samen met Maverick Carter genaamd Springhill. Dit bedrijf heeft onder andere The Shop en Space Jam: A New Legacy geproduceerd op HBO. James is dit bedrijf begonnen om meer aandacht te geven aan de individuen die fantastische content maken voor consumenten.

Springhill gaat zijn bereik uitbreiden. Dit doen ze door in hetzelfde bootje te stappen met deze bedrijven: RedBird Capital Partners, Fenway Sports Group, Epic Games, en Nike. LeBron James heeft in het verleden ook al gewerkt met Nike dus een nieuwe samenwerking is dan ook geen verrassing.

James en Maverick zijn van plan om nieuwe digitale ervaringen aan te gaan. Dit is ook de reden dat ze de samenwerking met Epic Games aangaan. Dus wie weet, misschien kunnen we ergens in de nabije toekomst wel een soort nieuwe game verwachten van Springhill.

Grote investeringen

Dit nieuwe bedrijf heeft natuurlijk – zoals elk bedrijf – aandelen die gekocht kunnen worden. Nu heeft Springhill een groot deel van de minderheid aandelen verkocht aan grote investeerders met veel geld. Dit heeft ervoor gezorgd dat Springhill binnen één jaar een waarde van 840 miljoen euro heeft gekregen. LeBron James zit dus wel goed met zijn geld.

Niet iedereen heeft dezelfde goede visie (en geluk) als Lebron James. Bekijk hier maar hoeveel Maxime Meiland heeft verloren met haar geflopte bedrijf.