Het vermogen van Michael Jordan

De inkomstenbron waar je het eerste aan denkt bij een basketballegende, is natuurlijk de dollars die hij heeft verdiend met zijn activiteiten op het veld. Hij is in zijn carrière uitgekomen voor de Chicago Bulls en The Washington Wizards. Tussen al de three pointers door, harkte hij met het spelletje 111 miljoen dollar binnen.

Maar Michael Jordan is meer dan alleen een atleet. Hij is ook een goede zakenman en investeerder. Met goed zakendoen heeft hij nog veel meer verdiend dan met basketbal zelf.

Michael Jordan als zakenman

We zien het vandaag de dag ook bij voetballers als Ronaldo, atleten die samenwerken met grote merken en bedrijven. Michael Jordan was een van de eerste sporters die op deze manier ging samenwerken met bedrijven. Wie kent vandaag de dag niet de Nike Jordans. Zijn samenwerking met Nike levert hem nog jaarlijks 123 miljoen euro op. Daarnaast heeft hij zijn naam ook gelinkt aan bordspelletjes, aan een kledingmerk en aan een bekende sportdrank. Dit alles was lucratiever dan basketbal zelf.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael Jordan (@michaeljordan)

Het vermogen van de basketballer

Maar Michael Jordan is ook een goede investeerder. Hij heeft een meerderheid van de aandelen van de The Charlotte Hornets gekocht. Dit deed op het moment dat de club 338 miljoen waard was. Inmiddels vertegenwoordigt het team een waarde van 1,2 miljard euro. Das dus flink kassa! Met dank aan zijn buitengewoon goede basketbal-skills en een zakelijk instinct om ‘u’ tegen te zeggen, heeft de beste man vandaag de dag een vermogen van 2,6 miljard dollar opgebouwd. Daarmee is hij niet alleen de beste basketballer aller tijden, maar ook zeker een met de grootste paycheck.

In ons eerdere artikel lees je op welke manier de Michael Jordan 2 miljard dollar spendeerde. Wil je meer lezen over vermogende sporters? Check hier ons artikel over het salaris van Lionel Messi. Misschien toch even goed trainen, want er is genoeg geld in te verdienen blijkt maar weer.