Heftige gebeurtenissen staan centraal in The Handmaid’s Tale 

Al in 1985 kwam schrijfster Margaret Atwood met het boek waarop The Handmaid’s Tale is gebaseerd. In april 2017 (dus 32 jaar ná het originele boek) kwam er een serie uit die sindsdien op Hulu en op Videoland te zien is. Het verhaal speelt zich in de nabije toekomst af, waarin steeds meer onvruchtbaarheid voorkomt. Een geheim regime schakelt de regering uit en neemt de macht in eigen handen. Amerika verandert in Gilead. Jonge vrouwen die nog vruchtbaar blijken worden gelinkt aan machtige echtparen die dat niet meer kunnen. Als ‘dienstmaagd’ moeten ze gedwongen zwangerschapsrituelen ondergaan om zo gedwongen draagmoeders te worden. Hoofdpersoon June is zo’n dienstmaagd, maar in het geheim werkt ze mee aan het protest tegen Gilead.

The Handmaid's Tale

June wordt niet langer meer June genoemd, maar ‘Offred’: (‘van Fred’, de naam van de officier aan wie ze is gekoppeld). Haar leven is eenzaam en bovendien wordt ze gekweld met het gemis van haar dochter. Die is door de soldaten van Gilead meegenomen. In drie seizoenen was al te zien hoe ze er alles aan doet om haar dochtertje te redden en zelf ook Gilead te ontvluchten. Maar het geslepen stel waarbij ze in huis woont laat haar daar niet zomaar mee wegkomen. Ook Tante Lydia, die de Dienstmaagden in een strak gareel moet houden, dwarsboomt June’s plannen. Haar geheime missies en tegenslagen vormden de rode draad van de eerste drie seizoenen.

Seizoen 4 komt naar Videoland

Seizoen 3 kwam uit in 2019. Nu is het wachten voorbij, want vanaf 30 april staat seizoen 4 van The Handmaid’s Tale op Videoland. Daar vind je ook andere toppers.

 

Check daarvoor onze lijst met 10 goede series op Videoland. De vraag blijft of de serie het net zo goed gaat doen als de eerste drie seizoenen. De serie sleepte een Golden Globe en een Emmy binnen voor Beste Dramaserie. Bovendien heeft de serie een IMDb-score van een 8.4.