Wat zijn goede series op Videoland volgens IMDb?

Wij hebben het aanbood aan goede series op Videoland flink onder de loep genomen met de Internet Movie Database erbij. Hieruit hebben we een lijst gemaakt met tien goede series die jij op Videoland kan checken:

1. The Blacklist

The Blacklist is still going strong op Videoland. Het is één van de Videoland series met de meeste seizoenen in z’n pocket. De eerste zes seizoenen kwamen op Netflix uit, het zevende deel verscheen op Videoland en vanaf 13 maart 2021 kunnen we ook het achtste seizoen verwachten. Zelfs daarna is het nog niet afgelopen, want een negende seizoen is ook al aangekondigd.

De serie gaat over een grote crimineel die besluit samen te werken met de FBI. Hij deelt zijn persoonlijke lijst van criminelen met hen die hij bereid is aan te geven. Intrige, leugens en heftig verraad, The Blacklist staat er vol mee.

IMDb-score: 8.0

 

2. The Young Pope

Jude Law speelt de hoofdrol in The Young Pope. Hij speelt Lenny Belardo, een charismatische en jonge kardinaal die vanuit het niets wordt verkozen tot de nieuwe paus. Als Pius XIII (zijn nieuwe naam), gebruikt hij zijn nieuwe machtspositie om alle regels en richtlijnen binnen het Vaticaan volledig om te gooien. Al gauw blijkt dat de keuze om Lenny aan te stellen als paus een keuze is die kerk beter nooit had kunnen maken.

IMDb-score: 8.4

 

3. The Handmaid’s Tale

Grote kans dat je wel eens van The Handmaid’s Tale hebt gehoord, want de serie is één van de Videoland series die de meeste Awards en positieve recensies heeft ontvangen. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, waarin Amerika worstelt met onvruchtbaarheid en verandert in Gillead, een land dat wordt bestuurd door een religieuze en sterk-conversatieve groep commandenten. Vruchtbare vrouwen worden als ‘dienstmaagd’ gebruikt door de commandanten en hun vrouw om alsnog zwanger te raken. Deze serie is heftig, ijzersterk en zet je zonder twijfel aan het denken.

IMDb-score: 8.4

 

4. Mocro Maffia

Op Videoland zijn Nederlandse series ook goed vertegenwoordigd. Mocro Maffia mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De serie focust zich op de Nederlandse onderwereld, waarin verschillende toonaangevende personen het voor het zeggen hebben en er alles aan doen om hun rivalen uit te schakelen. Dat gaat gepaard met de nodige heftige executies, waarbij het altijd de vraag is wie je wel én vooral niet kan vertrouwen.

IMDb-score: 8.1

 

5. Killing Eve

In Amerika is Killing Eve een gigantische hit, en het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat we de serie in Nederland konden zien. In de serie volgen we Eve, een vrouw die is gespecialiseerd in vrouwelijke moordenaars. Ze wordt door een geheim onderdeel van de MI6 ingehuurd om een vrouwelijke seriemoordenaar op te sporen die internationale slachtoffers maakt. Al gauw raken Eve en de vrouw met elkaar geobsedeerd.

IMDb-score: 8.3

 

6. The Good Doctor

Veel series op Videoland zijn ziekenhuisseries. Ook in The Good Doctor staat een ziekenhuis centraal, al ligt de focus vooral op één dokter binnen het ziekenhuis. Dit is Shaun Murphy, een jongen die worstelt met autisme. Hij heeft bijna een fotografisch geheugen én kan belangrijke details moeiteloos onthouden. Shaun ruilt zijn middelgrote stad in om naar het San Jose St. Bonaventure Ziekenhuis te gaan we gaan werken. Dit ziekenhuis heeft een zeer goeie naam, maar Shauns aanwezigheid schudt de gemoederen flink door elkaar. Binnenkort komt seizoen 4 online.

IMDb-score: 8.2

 

7. Judas

Nóg een Nederlandse serie dan, want Judas moet je gewoon een keer gezien hebben. De serie focust op Willem Holleeder, zijn zus Astrid en de andere mensen in hun nauwe cirkel. De serie is gebaseerd op het boek ‘Judas’ dat Astrid schreef over de heftige periode die ze mee heeft gemaakt en hoe het voor haar is om Willem’s zus te zijn. Heftige momenten uit hun verleden, maar ook de rechtszaak die ze samen met haar zus tegen Willem aanspande, komen ter sprake.

IMDb-score: 7.4

 

8. Hawaii Five-o

Maar liefst 240 afleveringen zijn er van Hawaii Five-o uitgebracht. Begin je aan deze serie? Dan heb je de komende maanden dus genoeg om te bingen. In de serie volgen we een speciaal team op Hawaii. Zij hoeven alleen maar verantwoordelijkheid af te leggen aan de gouverneur van de staat en krijgen alle middelen tot hun beschikking die ze nodig hebben. Hierdoor kunnen ze goed voorbereid de moeilijkste zaken oplossen. Denk aan terroristische aanvallen en heftige moorden.

IMDb-score: 7.3

 

9. The Wire

Door velen wordt The Wire gezien als één van de beste series die ooit is uitgebracht. Dat komt door de realistische en rauwe manier waarop het politiekorps van Baltimore in Maryland wordt getoond. In elk seizoen wordt de verhouding tussen de politie en een ander aspect van de stad getoond. Denk aan politie in verhouding tot drugshandel, of juist de haven. Doordat er vooral was gekozen voor onbekende acteurs en zelfs echte inwoners van Baltimore, wordt The Wire veel meer dan een ‘gewone’ politieserie.

IMDb-score: 9.3

 

10. Taboo

Ook Taboo met Tom Hardy mag niet ontbreken in de lijst van Videoland series die je gezien moet hebben. Nadat de hoofdpersoon, James Keziah Delaney, twaalf jaar in Afrika heeft doorgebracht, keert hij terug naar huis voor de begrafenis van zijn vader. Hij besluit het op te nemen tegen het heersende regime. De actieserie speelt zich af aan het begin van de 19e eeuw en is van begin tot einde één grote brok actie.

IMDb-score: 8.4