Taboo wordt nieuwe serie om te bingen

Nu veel producties stil liggen vanwege het coronavirus moeten we nog lang wachten op de nieuwe seizoenen van onze favoriete series. Eerder werden onder andere uitspraken over het vervolg van Peaky Blinders gedaan. Reden dus om onze horizon te verbreden en op zoek te gaan naar andere vette series. Het Engelse Taboo is zo’n serie. Met een IMDb score van maar liefst een 8.4 is Taboo zeker de moeite waard. De serie werd in 2017 geproduceerd door de BBC en speelt zich af in het Engeland van 1814. Een rumoerige tijdsperiode, waarin de machtige East India Company het voor het zeggen had.

Taboo

Tom Hardy in de hoofdrol als excentriekeling

Tom Hardy speelt de rol van James Keziah Delaney. Wanneer de vader van James sterft, duikt James plots op bij de begrafenis. Zijn verschijning schudt de boel behoorlijk op. James was namelijk twaalf jaar lang in Afrika, waar hij behoorlijk is veranderd: als excentriek en gevaarlijk persoon zal hij het tegen vele tegenstanders moeten opnemen.

Een gevaarlijke erfenis

In Taboo komt James niet met lege handen thuis.  Hij heeft een grote verzameling gestolen diamanten bij zich. Zijn terugkeer wordt hem alles behalve in dank afgenomen. De vader van James had hem namelijk een stuk grond nagelaten. De East India Company stond op het punt om precies ditzelfde stuk grond van hem over te kopen, maar James zelf probeert hier een stokje voor te steken. Het zorgt er in Taboo voor dat niemand te vertrouwen is en iedereen zijn eigen belangen nastreeft. De makers van de series laten op deze manier duidelijk de grimmige taferelen uit het begin van de Engelse 19e eeuw zien.

Taboo

Ridley Scott werkt mee aan de serie

Aan het roer van Taboo staat niemand minder dan Ridley Scott. We kennen Scott van talloze vette films. Denk bijvoorbeeld aan Gladiator, Hannibal en de Alien films. Qua actie moet het in de serie wel goed zitten. Naast Tom Hardy speelt onder andere Jonathan Pryce een prominente rol. Hij was eerder te zien als ‘The High Sparrow’ in Game of Thrones. Het eerste seizoen van Taboo is inmiddels te vinden op Videoland. Mocht de serie je bevallen, dan hebben we goed nieuws. Een tweede en derde seizoen zijn namelijk ook al beloofd. Tom Hardy is binnenkort te zien in een vette film. Hij speelt Al Capone namelijk tijdens diens laatste levensperiode, in de toekomstige film Capone.