Tom Hardy in Capone te zien als dementerende Al Capone

De legendarische Al Capone stierf al in 1947. Toch houdt het leven – en de dood – van de gangsterbaas ons nog steeds bezig. Dat is wel terug te zien aan de tientallen acteurs die de rol van Capone hebben vertolkt door de jaren heen. Nu is het de beurt aan Tom Hardy. Hij zal de hoofdrol van een nieuwe film voor zijn rekening nemen. Opvallend is het feit dat de film niet zal draaien om de gloriejaren van de gangsterbaas, In plaats daarvan wordt er de nadruk gelegd op de laatste periode van zijn leven.

Nieuwe kijk in het leven van Capone

De periode waar de film over gaat werd gekenmerkt door een steeds zwakker wordende gezondheid. Nadat Al Capone jaren had doorgebracht in de gevangenis, werd hij in 1939 weer vrijgelaten. Dit kwam voornamelijk door zijn gezondheid. Hij leidde onder andere aan syfilis. Ook wordt in de trailer gespeculeerd dat hij worstelt met dementie. Het zorgt voor een film over de gangster zoals we die niet kennen.

Capone

Tom Hardy films

Tom Hardy staat voor de zware klus om de gangsterbaas overtuigend te spelen. Dat de acteur een knap staaltje kan acteren, wisten we al. Zo zagen we hem in Inception en vele andere Tom Hardy films die elke man gezien moet hebben. Voor Capone zien we hem niet afgetrainde vechtscènes opnemen. Ditmaal worden we meegenomen op een mentale strijd. We zien namelijk hoe hij vecht tegen zijn eigen gezondheid en geesten uit het verleden.

De trailer en release datum van de Capone film

De film is geregisseerd door Josh Trank. Eerder had de film de titel Fonzo gekregen. Zo staat hij ook nog aangeduid op IMDb. Hij werkte eerder mee aan Fantastic Four. Capone zou oorspronkelijk een bioscoopfilm zijn geweest. Vanwege corona-maatregelen zijn de bioscopen echter gesloten en is het niet meer mogelijk om de film op het grote scherm te projecteren. Dat is dan ook de reden dat men al veel sneller van de film kan gaan genieten. Vanaf 12 mei is de film namelijk te huren in Amerika. Of en wanneer dit ook in Nederland zal kunnen blijft nog even de vraag. In elk geval kunnen we nu al genieten van de trailer.