Worlds Billionairs List van Forbes

De Worlds Billionairs list is een lijst die Forbes heeft uitgebracht en waarop, je raadt het wel, de rijkste miljardairs staan. Er zijn hierin ook verschillende categorieën te vinden en één daarvan is de lijst met de rijkste millennial-miljardairs. Je vraagt je misschien af hoe rijk je nou kan zijn als je nog geen 30 jaar oud bent. Deze millennials laten je zien hoe je al op zo’n jonge leeftijd hele grote bedragen met geld bij elkaar gesprokkeld kan hebben.

Miljardair

John Collison is de rijkste millennial-miljardair

De nummer één op deze lijst is John Collison. Hij heeft een vermogen van 3,2 miljard dollar. Dit komt neer op zo’n 2,9 miljard euro. Je zou misschien denken dat als je op zo’n jonge leeftijd al zo rijk bent, je dat vooral aan je familie te danken hebt. Bij John Collison is dat echter helemaal niet het geval. Hij heeft het helemaal aan zichzelf te danken. John en zijn broer hebben namelijk samen het softwarebedrijf Stripe opgericht. Waarschijnlijk ken je dit niet, maar Stripe verzorgt systemen om online transacties soepel te laten verlopen. Dit doen ze onder andere voor Spotify en Unicef. Stripe is zo’n 35 miljard euro waard.

John Collison en zijn broer komen oorspronkelijk uit Limerick; dat is een plaats in Ierland. Tegenwoordig wonen ze in San Francisco.

Andere millennial-miljardairs

De jongste miljardair is Kylie Jenner. Zij is 22 jaar oud en zou een vermogen van 1 miljard euro hebben door haar cosmetica-imperium. De Noorse zusjes Katherina (24) en Alexandra (23) Andreesen hebben een vermogen van 1,1 miljard euro. Een andere bekendheid die in de top 10 staat is de oprichter van Snapchat. Evan Spiegels (29) vermogen is gedaald, maar is nog steeds zo’n 1,9 miljard dollar.

Wil jij nou ook op jonge leeftijd rijk worden? Lees hier dan wat je moet doen om op je 30ste miljonair te zijn.