Het verhaal van de broers John en Patrick Collison

John Collison en zijn broer Patrick waren beide ijverige studenten, maar de drang om hun idee tot uitvoering te brengen was te groot. Daarom hebben ze allebei hun studie niet afgerond. John die aan Harvard studeerde en zijn broer die respectievelijk zijn MIT opleiding stop zette, begonnen aan hun succesvolle start-up Stripe. Doordat ze nu alle tijd hadden konden ze zich volledig focussen op de onderneming en dat gebeurde ook, want met z’n tweeën deden ze programmeren, marketing en sales. Maar zoals je al weet blijkt dit allemaal niet voor niets te zijn geweest.

Wat is Stripe?

Stripe is een betaaldienst waarmee ondernemingen online betalingen kunnen accepteren, het platform maakt mobiele transacties gemakkelijker. Een van de grootste concurrenten is Paypal, maar met klanten als Adidas, Facebook, Twitter, Kickstarter en Slack behoor je tot de grote jongens. De broers hebben op dit moment al bijna 600 werknemers in dienst verspreid over heel de wereld. Eerder deze week verdubbelde de waarde van Stripe tot 9,2 miljard dollar nadat CapitalG, een dochter van Google’s moederbedrijf Alphabet, 150 miljoen dollar in de start-up investeerde. Volgens Bloomberg bezitten de broers elk een kwart van de aandelen waardoor hun vermogen op 1,1 miljard dollar geschat wordt.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat de broers een onderneming starten. Want toen de jongens 17 en 19 waren, richtten zij het bedrijf Shuppa op, dat later fuseerde met Auctomatic. Een jaar later verkochten zij de onderneming voor 5 miljoen dollar.

Dit is wat succesvolle mensen op een maandag doen.