Streng maar rechtvaardig

Succesvolle mensen zijn, zoals ik ze noem “prettig gestoord.” Ze zijn nooit tevreden met de status quo. Zij zijn namelijk de mensen die zichzelf constant afvragen, “Wat als?” en “Waarom niet?” Daarnaast zijn ze niet bang om hun mening te geven. Dit doen zij echter niet om de orde te verstoren, maar om een bepaalt niveau op te krikken. Het zijn mensen die beleeft, maar bovenal weloverwogen dingen zeggen. Zij zullen bijvoorbeeld nooit om iemands anders fouten lachen of iemand belachelijk maken, puur om iemand te vernederen. Dat betekent niet dat ze er niets van zullen zeggen als het fout gaat, want zij zullen de eerste zijn die daar wat van zou zeggen.

Passie

Ze zijn ontzettend gepassioneerd, maar toch rationeel en objectief, over hun werk. Passie en succes, deze twee gaan vaak hand in hand. Succesvolle mensen zijn eigenlijk altijd gepassioneerd over hun werk. Toch hebben zij de skill om een stap terug te zetten en hun werk eigen werk te bekritiseren. Als zij er een potje van gemaakt hebben, zullen ze dit toegeven, omdat zij realiseren dat het beter is om iets nieuws te proberen dan een waardeloos product af te leveren. Deze skill zorgt er ook voor dat zij feedback kunnen ontvangen zonder het persoonlijk op te vatten.

Slimmeriken

Naast dat deze mensen een hoog IQ hebben, beschikken zij ook over de vaardigheid om out of the box te denken. Beide denkwijze zijn dan ook ontzettend belangrijk. Zonder buiten de box te denken kun je iets niet tot een succes brengen. Echter zal de rationele kant van je hersenen moeten beslissen of iets ook daadwerkelijk een goed idee is.

Bijzonder energiek

Succesvolle mensen lijken over een eindeloze energiebron te beschikken, wanneer het gaat over zaken waar zij in gespecialiseerd zijn. Zij weten hun energie en enthousiasme op de juiste manier te gebruiken. Waar anderen van snel afgeleid zijn of als een stuiterbal op kantoor zitten, weten succesvolle mensen dezelfde energie in hun voordeel te gebruiken.

Michael Phelps man man

Liefde voor het werk

Succesvolle mensen zijn dol op hun werk. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze veel productiever zijn, maar ook dat ze plezier maken en er dus vaker mee bezig zijn. Hoewel ze hun werk hartstikke serieus nemen, kunnen ze toch plezier maken en nieuwe energie halen uit hun werkzaamheden.

“Do what you love, and you’ll never work a day in your life.”

Kameleon

Wat deze mensen onderscheid van de rest is dat ze een uniek aanpassingsvermogen hebben. Zij kunnen urenlang, stil, achter in een zaal zitten en observeren wat er aan de hand is. Maar aan de andere kant kunnen ze ook het podium op duiken en de gehele zaal toespreken. Het lijkt deze mensen niet uit te maken wat ze doen.

Naïef

Iedereen is het erover eens dat intelligentie en essentieel onderdeel is van succes. Echter hebben succesvolle mensen vaak ook een kinderlijk gebrek aan besef. Zij zijn niet bang om zaken te veranderen die mensen als “normaal” beschouwen. Daarnaast trekken zij zich er niets van aan, wanneer anderen zeggen dat iets niet mogelijk is.

Succesvolle mensen zijn zowel bescheiden als trots

Wanneer je bijzonder succesvolle mensen ontmoet zijn zij vaak erg bescheiden, denk maar aan topsporters. Zij hebben er alles aan gedaan om hun doel te bereiken, maar zijn niet vergeten hoeveel hulp zij hebben gehad. Daarnaast respecteren zij andere sporters en mensen om hun heen.

Kortom deze mensen hebben een breed scala aan verschillende vaardigheden. Het bijzondere hieraan is dat sommige van deze vaardigheden elkaar tegenspreken, maar dat zij op de juiste momenten de juiste vaardigheden toepassen. Dit maakt hen tot de succes verhalen die ze zijn.