1. Begin je maandagochtend op zondagavond

Eerder heb je gelezen dat een maandagochtend bepalend is voor de rest van de week. Dit zijn veelal de meest drukke uren van de gehele week. Meestal probeer je de draad weer op te pakken waar je afgelopen vrijdag was gebleven. Echter bestaat er geen regel dat je de maandagochtend daadwerkelijk op, nouja, de maandagochtend moet beginnen. Houd daarom op een zondagavond 1 á 2 uur vrij zodat jij de maandag fris en fruitig kunt beginnen.

2. Sta vroeg op

Ondanks dat de maandagochtend van de succesvolle man op een zondag begint, zorgt hij ervoor dat hij zondagavond vroeg naar bed gaat. Op deze manier hebben zij een goede nachtrust en kunnen zij de volgende dag vroeg op kunnen staan. Zo kun jij je goed voorbereiden op de dag.

3. Sport in de ochtend

Wanneer je elke dag boordevol energie wilt start, kun je het beste in de ochtend sporten. Wanneer je dit doet aan het begin van de dag kun je je op werk beter concentreren en ben je productiever.

maandagochtend-succesvolle mannen-dingen doen-succes behalen-MAN MAN

4. Maak een planning

Het is van essentieel belang dat je elke ochtend een planning maakt. Neem elke maandagochtend 10 á 15 minuten om een weekplanning te maken. Op deze manier kun je sneller je doelen behalen en kun je het overzicht bewaren. Noteer het bijvoorbeeld in een notitieblok en schrijf voor elke dag een to-do-list uit.

5. Prioriteer je taken

Wanneer je een dagplanning hebt gemaakt, moet je je taken prioriteren. Welke taken zijn urgent en welke niet. Op deze manier creëer je voor jezelf meer rust waardoor je minder zal gaan stressen.

6. Check elke dag je agenda

Hoe drukker je leven is, des te belangrijker het is om elke dag je agenda te checken. Dit is vooral belangrijk op de maandagochtend. Zo kun jij de week vooruit plannen en kom je niet onverwachts voor obstakels te staan.

Succes is dichterbij dan je denkt.