Veel meer dan een winterbestemming

Hoe je bij een winters Ischgl waarschijnlijk denkt aan de kou en (natuurlijk) wintersport, is de omgeving gedurende de zomermaanden totaal anders. De ondergesneeuwde pistes hebben plaatsgemaakt voor een groen landschap dat veel weg heeft van een natuurwonder. Toen wij dit eenmaal met onze eigen ogen zagen, verbaasde het ons ook zeker niet dat Ischgl een razendpopulaire zomerbestemming is voor de avonturiers. Het is the place to be voor de wandelaars en mountainbikers van elk niveau. Wandelaars hebben vanuit Ischgl toegang tot meer dan duizend kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden. Voor mountainbikers zijn er verschillende routes die een uitdaging zullen zijn, zowel op technisch en conditioneel niveau. Durf jij het aan?

Ischgl Zomer MAN MAN

Kulinarischer Jakobsweg

Ons bezoek aan Ischgl stond in het teken van de 10e editie van het culinaire concept genaamd ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Vijf bekroonde chef-koks, vijf gastronomische routes naar vijf afgelegen berghutten in de Paznaun-vallei en vijf traditionele alpengerechten met een moderne twist. De internationale chef-koks van dit jaar zijn Harald Wohlfahrt, Heinz Winkler, Sven Wassmer, Michael Wignall en Arabelle Meirlaen. Wandelaars, fietsers en ‘lekkerbekken’ kunnen vanaf 8 juli tot het einde van de zomer genieten van deze sterren-menu’s die op de kaart staan van de berghutten langs de vijf gastronomische routes.

Ischgl Tirol zomer MAN MAN

MAN MAN in Ischgl

Tijdens ons weekendje Tirol hebben wij twee prachtige routes afgelegd. Zodra we het stadje verlaten hadden, kwam we terecht in een oase van rust. De frisse berglucht, het zonnetje op je gezicht en prachtige uitzichten, heerlijk! Natuurlijk kwamen we ook voor het avontuur, maar daar was zeker geen gebrek aan. Integendeel. De routes liepen vrij stijl omhoog en wij dachten, als ‘jonge honden’, dit wel even gemakkelijk te doen. Nou laten wij even eerlijk zijn, niets bleek minder waar. Na de stevige loop werden we verwend met al het lekkers dat de chefs voor ons gemaakt hadden. De gerechten kosten allemaal zo rond de €15,- en zijn zowel op sterrenniveau als dat ze een goede basis vormen voor de terugweg. Het is niet het idee dat je alle 5 de hutten op 1 dag doet, maar lekker elke dag een route en een hut.

Ischgl Tirol zomer MAN MAN

Al met al is Ischgl dé plek bij uitstek voor de liefhebber van avontuur en culinaire hoogstandjes. Wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat deze plek ook zeker in de zomer een hotspot is.