Op jonge leeftijd miljonair worden

Om die zes nullen op je bankrekening te krijgen, hebben we negen adviezen van mensen die op jonge leeftijd miljonair werden. We garanderen niks, maar na het uitvoeren van deze dingen zijn je kansen aanzienlijk groter.

 

1. Focus je op meer verdienen

Grant Cardone: op zijn 21ste failliet en op zijn 30ste self-made millionaire.

Vandaag de dag kan je geen miljonair worden door te sparen binnen je bedrijf. De eerste stap is om je focussen op meer inkomen en blijf dit herhalen.

Zijn inkomen was $3,000 per maand en wist binnen negen jaar dit te verhogen tot $20,000 per maand. Volg het geld, en het zal je dwingen om meer omzet te draaien en kansen te zien.

2. Spaar geld om te investeren, niet om te sparen

Grant Cardone:

De enige reden om geld te sparen is om het te investeren. Zet je geld om een goed beveiligde bank. Gebruik nooit het geld voor andere zaken, zelfs niet in noodgevallen. Dit dwingt je om terug te gaan naar stap 1: verdien meer geld. Zorg dat je minstens twee keer per jaar kijkt naar kansen of nieuwe projecten om te investeren, zowel binnen als buiten je bedrijf.

3. Vraag om hulp

Daniel Ally: Op een bepaald punt in mijn bedrijf kon ik niet verder groeien, totdat ik mensen in dienst nam. 

Vragen om hulp is voor velen lastig. Het kost een fortuin en een ego zit vaak in de weg. Neem personeel aan die een taak beter begrijpen dan jij en die meer verstand hebben van een aantal onderwerpen. Hierdoor groeit je bedrijf niet alleen in mankracht, maar ook in kennis en skills.

4. Durf beslissingen te maken

Tucker Hughes : Maak beslissingen

Beslissingen zijn een groot knelpunt in productiviteit. Als dit veel tijd kost, dan kost dit ook veel energie. Er zijn natuurlijk zaken die besproken moeten worden, maar probeer zo snel mogelijk de knoop door te hakken en verder te gaan. Wees zuinig met deze energie en maak makkelijke beslissingen vooraf. Maak je ontbijt de nacht van te voren, leg je kleren klaar voor de volgende dag en maak een duidelijke planning.

5. Wees geen show-off

Grant Cardone:

‘Ik kocht mijn eerste horloge en auto toen mijn investeringen vermenigvuldigden. Ik reed nog steeds een Toyota Camry toen ik miljonair was.

6. Weet wanneer je moet de juiste risico’s te nemen en te handelen op hen

Daniel Ally: Voor dat je zes nullen bereikt moet je veel risico’s nemen

Het nemen van risico’s vergt veel vertrouwen in jezelf en anderen. Hier is punt 4 belangrijk, maak beslissingen. Zolang jij gelooft in je keuze, dan zal het uiteindelijk gebeuren. Je moet de grote srpong durven maken. Je kan niet rijk worden met lage verwachtingen. Denk groot en speel groot.

risico

7. Investeer in jezelf

Tucker Hughes

De beste investering die je kan maken is in je eigen toekomst. Lees ten minste 30 minuten per dag, luister naar relevante podcasts tijdens het rijden en ga op zoek naar mentoren. Een mentor hoeft niet perse iemand te zijn uit jouw vakgebied. Het kan juist iemand zijn waarmee je over onderwerpen kan praten waar jij van kan leren, of het nu politiek, financieel of sport is. Warren Buffet zegt dat hij 80% van zijn werkdag wijdt aan lezen.

8. Ontwikkel je persoonlijke skills

Veel mensen gaan hier de fout in, want als het geld begint te rollen dan veranderen ze. Het is belangrijk dat je altijd aardig bent, gerespecteerd wordt en dat mensen je het gunnen. Deze skill zal je winnen van de klootzakken, want verliezen doe je zelf.

9. Ga voor de 10 miljoen, niet voor de 1 miljoen

Er is geen tekort aan geld op deze planeet, maar een tekort aan mensen die groot denken – Cardone