De Boerinnen Kalender 2022

Hoe is de Boerinnen Kalender ontstaan? Uitgever Stef Bloo las in 2011 in De Telegraaf over het succes van een kalender met mooie boerinnen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een kalender die als doel had te laten zien dat de bestaande vooroordelen dat boerinnen ‘mannelijk’ zijn, helemaal niet waar zijn. Stef komt zelf van het platteland en nadat hij ontdekte dat ons landje niet zo’n kalender had, besloot hij er zelf één te maken.

Tess Westerhof staat op de cover

Tess Westerhof haar familie uit Denekamp heeft een melkveebedrijf waar ze elk weekend helpt met het voeren van de kalfjes. Ze komt uit een open en hecht gezin waar elk onderwerp open op tafel wordt gegooid, dus ze kreeg al veel support van haar familie zelfs haar oma gaat de foto’s bewaren. De vrijgezelle Tess is zeker overweldigd door alle aandacht. Ze vindt het best spannend allemaal, want hoewel ze al haar kleren nog gewoon aan heeft, is haar outfit nog steeds best uitdagend. Maar het resultaat mag er zeker zijn, zegt ze zelf. „Daar ben ik trots op. Ik sta – nou ja, zit – daar toch maar mooi!”

boerinnen kalender 2022 tess cover
Rachel Bosman | Sharabande

Niet de eerste van de familie in een kalender

Tess zal niet de eerste zijn van de familie die een plekje heeft gekregen in een kalender. Haar vader stond in 2008 al eens op de Stoere Boeren Kalender en haar twee oudste broers hebben ook al eens in een Boeren Kalender gestaan. Ze heeft zich misschien ingeschreven om te lachen en te giechelen na een paar drankjes met haar vrienden, maar ze was niet echt verbaasd dat ze was opgenomen.

Zie hier meer foto’s van de Instagram van Tess:

Bekijk ook deze knappe boerin gaat viral met filmpjes op TikTok.