Het eigen bedrijf van Maxime Meiland

Chateau Meiland krijgt miljoenen kijkers en ook de andere programma’s waarin de familieleden voorkomen zijn doorgaans een groot succes. Het lijkt wel alsof alles wat de familie aanraakt in goud verandert, van een biografie tot hun nieuwe mega villa in Noordwijk of spin-off. Iemand die daar nét iets minder over kan meepraten, is Maxime Meiland. Nou ja, dat is niet helemaal waar. We schreven eerder namelijk al over haar luxe woning in Noordwijk. Gebaseerd op die woning zit ook de dochter van Martien en Erica er warmpjes bij. In het verleden heeft ze echter toch ook een behoorlijke financiële tegenslag te verduren gekregen, die alles te maken heeft met haar ‘mislukte’ kledinglijn.

Tegenvallende kledinglijn reden voor financiële tegenslag

De kledinglijn van Maxime Meiland was niet zo’n groot succes als ze had gehoopt. Sterker nog: de reality-ster draaide er alleen maar verlies mee. Ze gaf de naam ‘Monciel’ aan de kledingitems die ze voor haar eigen lijn produceerde. Althans, produceren? Het waren, zo ontdekten oplettende fans, eigenlijk gewoon items die via AliExpress te verkrijgen waren en in een ander jasje waren gestoken. Dat kan zomaar eens de reden zijn geweest waarom Monciel voor tegenvallende resultaten zorgden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Zoveel geld verloor Maxime Meiland met Monciel

Die tegenvallende resultaten komen volgens de reality-ster zowel door haarzelf als door de media. Ze keurt zichzelf af door te zeggen dat ze toch de ‘simpele weg’ had gekozen met de kledingitems. Tegelijkertijd vindt ze ook dat de controversie rondom Monciel erg breed werd uitgemeten in de media. Wat de reden ook was: duidelijk is dat Maxime Meiland geen winst maakte met haar kledinglijn. Hoeveel ze precies kwijt was? ”Dat was ruim een halve ton,” laat ze aan Beau Monde weten. Geen klein bedrag dus! Wat dat betreft kan ze beter een voorbeeld nemen aan haar moeder. Erica Meiland deed recent namelijk een boekje open over haar waanzinnige salaris.