Ondernemer Erica Meiland is openhartig in interview

Erica Meiland kennen we natuurlijk van het programma Chateau Meiland. Het programma is vanaf 2019 een van de grootste kijkcijferkanonnen van de TV geweest. Miljoenen kijkers genoten ervan om te kijken hoe het familie een groot chateau opknapte, hun gasten ontving en zagen ook hoe het gezin bij terugkeer in Nederland populair bleef.

Inmiddels woont de familie alweer een geruime tijd in Nederland. Dat ze hun Chateau hebben verkocht, betekent niet dat de familie stil zit. Integendeel. Achter de schermen zijn ze echte, zwaar gedreven ondernemers. Dat heeft de familie geen windeieren gelegd. In een YouTube interview liet Erica Meiland het één en ander weten over hun ondernemerschap.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

BV is een miljoenenbedrijf

Je hoefde de afgelopen jaren maar je televisie aan te zetten en Chateau Meiland of één van de castleden kwam er voorbij. Zo was er een kerstspecial, een spin-off voor de Meiland dochters en kwam Martien met zijn eigen biografie. In een interview met Ronnie Overgoor van het YouTube kanaal 7DTV vertelt Erica Meiland over wat ze met de BV van haar en Martien binnenkrijgt. Als zij de vraagt krijgt of ze de BV als een miljoenenbedrijf kan bestempelen, geeft ze daar een duidelijk antwoord op. Ze zegt: ”Per jaar bedoel je? Dat kun je wel een miljoenenbedrijf noemen, denk ik. Ja.” Alle inkomsten die binnenkomen, verdwijnen in de BV die Erica en Martien samen delen. Hoeveel daar precies in verdwijnt, is niet duidelijk. Het zijn in elk geval niet ”heel veel miljoenen”, laat Erica weten.

Hoe worden de inkomsten verdeeld?

We kunnen dus wel stellen dat de familie Meiland goede zaken doet. Zo kondigde Erica Meiland in het interview ook aan dat er wordt gewerkt aan een webshop. Van de inkomsten krijgen dochters Maxime en Montana ook een gedeelte. De rest wordt 50/50 verdeeld tussen Erica en Martien, die met dat geld vast wel raad weten. Zo schreven we eerder al over hoeveel eigen geld de familie Meiland heeft betaald voor hun villa in Noordwijk.

Ze de video van het interview hieronder: