Sporten in de ochtend

Sporten in de ochtend brengt veel voordelen met zich mee. Je lichaam en geest worden wakkergeschud en je kunt je de hele dag goed concentreren. Nadat je hebt gesport in de ochtend, begint ook gelijk de stimulatie van de vetverbranding. Zorg voor een stevig ontbijt na het trainen, waardoor je gedurende de dag minder honger hebt. Sporten in de ochtend is niet voor iedereen weggelegd. Zodra je moeite hebt met opstaan, is je lichaam nog niet klaar voor een forse inspanning. De lichaamstemperatuur is laag en de energievoorraad is beperkt. Zorg dus altijd voor een goede warming up zodra je aan de ochtend workout begint.

Dit is het beste moment van de dag om te sporten MAN MAN
Instagram: devonlevesque

Sporten in de middag of avond

Tegenover de ochtendmannen staan de mannen die liever in de middag of avond sporten. Als je voor optimale spiermassa gaat, dan is sporten in de middag of avond het beste moment. Je hebt namelijk de meeste energie tussen 2 uur ’s middags en 6 uur ’s avonds. Volgens fysioloog Gladys Pearson (Manchester Metropolitan University) is het zo dat je spieren wel 8% tot 30% sterker zijn in de avonden. De hoofdreden is dat je spieren warmer zijn. Hierbij spelen hormonen ook een belangrijk rol. Doordat de hormonen in de ochtend meer gericht zijn op spierafbraak en in de avond juist het tegenovergestelde.

Dit is het beste moment van de dag om te sporten MAN MAN
Instagram: devonlevesque

Welke voorkeur voor jou werkt

Sporten in de ochtend werkt dus goed voor het afvallen, het verbetert je slaapritme en is ook goed om je mentaal klaar te stomen voor de dag. Dat betekent natuurlijk wel dat je alsnog goede spieren kunt opbouwen met de morning workouts, mits je een goede warming up doet en gedurende de dag voldoende eiwitten eet. In de middag of avond hebben de spieren meer energie en kracht voor optimale spiergroei en gaat hier de voorkeur uit naar veel mannen.

Dit is het beste moment van de dag om te sporten MAN MAN
Instagram: devonlevesque

Weliswaar is sporten in de middag of avond volgens Pearson beter voor spiergroei. Maar uiteindelijk komt het erop neer wat jij fijner vindt en wat voor jou werkt. Net zoals bij een dieet moet je zorgen dat het bij jouw levensstijl past. Zo vaak zal je ook moeten trainen per week voor optimale spiergroei. Zorg dat je dit in combinatie met de juiste hoeveelheid slaap doet om jouw fitness doelen efficiënter te behalen.