Vetverbranding: de leukste alternatieven van hardlopen

De onderstaande sporten zijn goede alternatieven van hardlopen. Bovendien is er bij de onderstaande sporten gemakkelijk een spelelement in te brengen, wat wij mannen natuurlijk altijd leuk vinden. Dus streef jij naar maximale vetverbranding? Overweeg dan de volgende hardloop alternatieven.

Speel een potje tennis

Wist je dat je met tennis maar liefst gemiddeld 572 calorieën per uur verbrandt? Je speelt dan niet als Rafael Nadal op de Roland Garros, maar je zult het zeker gaan voelen in de armen, schouders en benen. Je lichaam is waarschijnlijk niet gewend aan de intensieve bewegingen, van het balletje slaan tot aan de loopbewegingen. Een effectieve en speelse manier om die maximale vetverbranding te bereiken. En wat is nou niet leuker dan je maatje inmaken met een potje tennis?

De beste sporten om uit te voeren voor maximale vetverbranding MAN MAN

Trap een balletje op het veld

Nog altijd de populairste teamsport in Nederland, voetbal. Vooral in de zomer is het heerlijk om tegen een balletje aan te trappen/ Roep je vrienden bij elkaar om met het mooie weer een wedstrijdje t spelen. Met voetballen ben je eigenlijk aan het hardlopen, maar dan op een intensievere manier. Dit wordt een stuk leuker gemaakt met een voetbal en vrienden, ook verbrand je nog eens gemiddeld 735 calorieën per uur.

De beste sporten om uit te voeren voor maximale vetverbranding MAN MAN

Gooi een basketbal door de ringen

Een wat minder populaire sport in Nederland dan in Amerika, maar dat mag zeker de pret niet bederven. De sportevenementen zijn in volle gang, en zo ook in Amerika. Momenteel vindt het WK 3×3 basketbal plaats in onze eigen hoofdstad, dus de uitgelegen tijd om zelf een balletje te gaan gooien. Gelukkig hoef je geen 2 meter te zijn voor een potje basketbal met je vrienden op de court. Hierbij verbrand je gemiddeld maar liefst 654 caloriëën per uur.

Een frisbee door de lucht gooien en vangen

Een activiteit dat ook gezien wordt als een sport. Bij frisbeeën ben je namelijk flink aan het rennen, springen en gooien. Je kan het zien als een full-body workout in de buitenlucht. Je verbrandt er maar liefst 245 calorieën per uur mee. Het is niet alleen plezierig, maar je bent ook bezig met het verbeteren van je reflex, coördinatie en lenigheid. Met frisbeeën kan je je vriendin ook gezellig mee vragen of zelfs een hond meebrengen mits je die hebt. Een win-win situatie. De beste sporten om uit te voeren voor maximale vetverbranding MAN MAN

Trek een baantje in het zwembad

Als je als Michael Phelps gaat zwemmen, die 23 keer goud heeft gewonnen in zijn carrière, ben je in no-time droog. Maar zo fanatiek hoef je uiteraard niet te zwemmen. Als je een uur bezig bent met zwemmen vebrand je gemiddeld 600 calorieën. Doe je daarbij nog de schoolslag, verhoog je dat met maar liefst 300 calorieën. Je maatje uitdagen voor een wedstrijdje zwemmen is een goede motivatie. Bereid je voor, want dit is de full-body workout in het water waarbij je zeker spierpijn gaat krijgen in het gehele lichaam.

Andere manieren van vetverbranding

Nu je een gevarieerde keuze hebt op het gebied van sporten met een maatje of je partner, kan het moment van sporten op een dag ook bepalend zijn voor de maximale vetverbranding. Ook kan je zo het beste afvallen aan de hand van een high intensive interval training of krachttraining.