Het is niet voor iedereen weggelegd om zomaar wat kilo’s te verliezen. Afvallen is lastig omdat je op veel dingen moet letten en erg streng voor jezelf moet zijn. Met deze simpele tips is het voor iedereen mogelijk om toch die extra kilo te verliezen waardoor je net wel in je zwembroek past. Eerder schreven wij over recepten die uitstekend zijn om af te vallen en nu geven wij 20 tips die jou gaan helpen.

Afvallen met 20 tips

 1. Stel een doel: Schrijf duidelijk je doel op die je ook echt kan bijhouden. Noteer het ergens zodat je er regelmatig aan herinnerd kan worden.
 2. Onbijt elke dag: Uit onderzoek is gebleken dat mensen die met regelmaat ontbijten een betere kans hebben op gewichtsbehoud. Het hoeft niet uitgebreid te zijn, een klein hapje is al genoeg.
 3. Verminder junk food: Een burgertje mag echt wel eens. Maar houd het bij een keer per week.
 4. Eet gevarieerd: Neem meer gevarieerde producten. Denk aan verschillende salades. Zo blijf je steeds andere voedingstoffen binnenkrijgen.
 5. Begin aan krachttraining: Stel een plan op en ga aan de slag met wat zwaardere gewichten. Vergroot je spiermassa en verbrand zo ook meer calorieën als je aan de bak gaat.afvallen
 6. Neem meer proteïne: Het vervangen van koolhydraten door eiwitten zorgt voor meer verzadiging waardoor je minder honger hebt. Ook is het goed voor herstel van je lichaam.
 7. Eet wat je sport: Als je flink gaat sporten is het niet erg om wat meer kcal binnen te krijgen. Als je niet gaat sporten, heb je ook niet zoveel nodig. Pas dit dan ook aan anders slaat het op als reserves.
 8. Houd je eten bij: Er zijn genoeg apps die kunnen tracken wat  je eet. Zo heb je een duidelijk overzicht wat er naar binnengaat. Zwart op wit is het altijd beter. Je kan jezelf confronteren maar ook belonen.
 9. Doe interval oefeningen: Zoveel onderzoeken tonen aan dat intervallen effectiever en tijdzuiniger zijn dan langere activiteiten die met een lagere intensiteit worden uitgevoerd. Zoek een goede interval training en verbrand die extra’s!
 10. Drink water: Dat water goed voor je is, hoeven we waarschijnlijk niet meer te vertellen. Neem in plaats van een glas cola, een glas water. Als je dit elke dag, voor een week lang doet, scheelt dit al snel 3.000 kcal per week. Toch mooi meegenomen.afvallen
 11. Avondeten grootste maaltijd: Eet het meest tijdens je avondmaal. Voor of na het avondeten resulteert in de grootste gewichtsveranderingen.
 12. Doe geen boodschappen als je honger hebt: Als je boodschappen gaat doen wanneer je honger hebt, neig je sneller naar een lekkere snack. Als je al vol zit haal je alleen wat je echt nodig hebt, geen extra’s.
 13. Groenten als bijgerecht: Het is vaak makkelijk om wat lekkers als bijgerecht te nemen, zeker in een restaurant. Laat een keer de frietjes staan en ga voor een salade.
 14. Bak, frituur niet: De frituur mag de deur uit. Bakken of in de oven is een betere oplossing. Net zo lekker, en veel beter voor je lichaam.
 15. Lach meer: Uit onderzoek is gebleken dat 10 tot 15 minuten lachen per dag kan leiden tot de verbranding tot wel 40 calorieën. Ga op pad of sporten met je maten, dan moet dat zeker lukken!afvallen
 16. Eet minder: Ben zuinig met je maaltijden. Je hoeft niet altijd te eten tot je vol zit. Elke hap minder, zijn ook weer minder calorieën die je moet afvallen.
 17. Loop of fiets: Het is vaak makkelijk om de auto of het openbaar vervoer te nemen. Neem eens de fiets of loop naar je supermarkt. Frisse lucht, verbranding van calorieën. De richtlijn is om 10.000 stappen per dag te zetten.
 18. Plan vooruit: Als je faalt om te plannen, ben je van plan om te falen.
 19. Houd je progressie bij: Neem foto’s of houd het nauwkeurig bij. Zo kun je zien of je goed op weg bent of niet. Foto’s zullen je verbazen over jouw transformatie.
 20. Zoek je actieve vrienden: Ga om met vrienden die ook geven om een gezond leven. Het is makkelijk om mee te gaan met bier en pizza, dat wil je dus niet. Als je het samen kan doen, gaat het je gegarandeerd beter af.

Let op deze tips en afvallen wordt een eitje.

Er wordt vaak van alles beweerd over eiwitten. Maar wat is het effect van eiwitten nou écht voor jouw spiergroei en afvalproces?