December is één grote feestmaand, met pakjesavond, kerstdiners en champagne tijdens de jaarwisseling. Die leuke festiviteiten wil je natuurlijk niet missen. Reden om in de maand november goed voor jezelf te zorgen. Dit is hoe jij een goede weerstand kan opbouwen en behouden.

weerstand

Gezond eten en drinken bouwt weerstand op

Denk allereerst aan je voeding en wat je drinkt. Dit begint met het drinken van de juiste dingen. We hebben het dan niet over biertjes, maar over water, thee en sap. Voornamelijk thee heeft veel positieve gezondheidseffecten. Het advies is dus ook om 3 koppen zwarte of groene thee per dag te drinken. In sapjes zitten ontgiftende stoffen die je weerstand versterken. Ook kan je makkelijk afvallen met juices. Indien je een paar kilo te zwaar bent, kan een betere BMI ervoor zorgen dat jij je letterlijk lekkerder in je vel gaat voelen. Water kan nooit kwaad en zorgt ervoor dat je niet uitdroogt. Eten doe je het liefste gevarieerd, waarbij je de dagelijkse hoeveelheid fruit en groente niet vergeet.

Niet ziek zijn door een sterke weerstand

Een tweede advies is: kleed je warm aan. Hiermee bedoelen we niet alleen een geschikte winterjas. De kans om ziek te worden ligt, zeker als het regent en/of hard waait, op de loer. Pak je daarom goed in. Dit betekent ook dat je je alvast kan gaan verdiepen in een muts, sjaal en handschoenen. Zeker een sjaal is geen overbodige luxe: hierdoor zorg je dat je keel niet bloot wordt gesteld aan de wind en dat je geen hardnekkig hoestje oploopt. Ook is het een tip om die blote enkels toch echt te vervangen met dikke sokken en je jas niet open te dragen. Dit kan wellicht niet aansluiten bij jouw modebeeld, maar het draagt wel bij aan het behouden van je gezondheid.

lengte pantalon MAN MAN

Doe het vooral rustig aan

December wordt al druk genoeg en je wil waarschijnlijk niets liever dan de hele maand meepakken. Probeer daarom zoveel mogelijk je rust te pakken. Zeg eens een keer een afspraak af of duik een uurtje eerder je bed in. Het zijn niet de leukste dingen van het leven, maar je lichaam wordt hierdoor opgeladen, waardoor jij knallend december induikt en afsluit.