Juicen

Juicen is eigenlijk gewoon het drinken van groenten en fruit. Je kent de fruitsappen waarschijnlijk al wel, maar je kunt je verbazen over hoe lekker groentesappen kunnen zijn. Als je de juiste groenten combineert en er misschien nog een stuk fruit doorheen gooit, kun je heerlijke en vooral gezonde sappen maken. Maar hoe kun je nu het beste afvallen door te juicen?

Hoe kun je juicen?

Je kunt het handigst juicen als je een juicer in huis hebt. Een juicer is een keukenapparaat waar jij je groente of fruit in doet, waar vervolgens een heldere sap uit komt, zonder groenteresten. Deze resten kun je weggooien, maar je kunt het ook weer gebruiken in andere gerechten zoals cake, soep of pastasaus. Juicers zijn er in soorten en maten, van goedkoper tot heel duur. Afhankelijk van je voorkeuren en budget kun je hier een sappige investering in doen.

Je kunt ook sap maken met een blender of staafmixer, alleen scheidt die het sap niet van de pulp. Hiermee krijg je dus meer een smoothie dan een heldere sap, wat iets moeilijker drinkt. Wel kunnen er dan meer vezels in je sap blijven zitten, wat weer goed voor je is.

afvallen

Groente of fruit combineren

Juicen is het best om met groenten te doen, omdat er in fruit meer suiker zit. Als je dus wilt afvallen, is het aan te raden om je te houden aan een recept met voornamelijk groenten erin. Er zijn heel veel recepten, en je kunt alles naar smaak combineren. Wortel, spinazie, boerenkool, komkommer en rode bieten zijn voorbeelden van groenten die lekker zijn om mee te juicen. Hier kun je nog kruiden aan toevoegen voor meer smaak, zoals peterselie of oregano.

Met fruit kun jij je juice op een natuurlijke manier zoeter maken, wat veel goeds doet voor de smaak. Goede voorbeelden zijn, appels, druiven, peren of kiwi. Banaan is ook erg lekker, maar werkt niet zo goed bij een juicer. Je kunt dan apart je banaan pureren en later door je juice heen roeren. Houd als richtlijn ongeveer 2 stuks fruit per dag aan, maar doe vooral wat goed voelt.

Afvallen door te juicen

Je kunt makkelijk afvallen als je een dagelijkse maaltijd vervangt door een lekker glas juice. Als je juices varieert, krijg je een brede hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen via verschillende groentes. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je een glas juice neemt. Je kunt een maaltijd per week vervangen, maar ook elke dag een glas juice nemen in plaats van bijvoorbeeld je ontbijt.

Wel is het belangrijk om de rest van de dag ook te letten op je voeding. Het is belangrijk om de hele dag door gezond te eten, een glas juice zorgt er niet voor dat je de hele dag gezond bent. Als je ontbijt met een glas juice maar daarna de hele dag junkfood eet, val je natuurlijk niet af. Je kunt je door de hoeveelheid groenten wel iets beter voelen, zeker als je ook voldoende lichaamsbeweging krijgt.