Winterjas trends voor 2019

Er is een verschil tussen jassen die je draagt in de koude maanden en jassen die je draagt wanneer het lekker weer is in Nederland. Een winterjas draag je in eerste plaats namelijk om je warm te houden. Hierbij wordt – onnodig, als je het ons vraagt – stijl al snel ondergeschikt aan comfort. Nergens voor nodig. Ook winterjassen kunnen, naast lekker warm, stijlvol zijn. Wij laten je vijf stijlen zien die je dit najaar niet mag missen.

De parka

Met deze jas ga jij goed bewapend de strijd tegen de herfst aan. Hij vindt namelijk zijn oorsprong in het Amerikaanse leger uit de jaren ’50. Nadat jongeren de jas vervolgens hadden overgenomen, werd hij steeds populairder onder het normale volk. Deze jas komt het vaakst voor in olijfgroen, maar vandaag de dag zijn er tal van variaties op dit originele ontwerp.

parka
Foto via: Instagram erichagberg

 

 

De duffle coat

Met de capuchon, zachte stof en de “houtje-touwtje” constructie waarmee je hem dichtmaakt heeft deze jas een erg uitgesproken karakter. De combinatie heeft iets weg van een stoere zeemansjas, maar ook van een nette studentenjas. Hierdoor is dit model dus een combinatie van chique en casual. Voor dit najaar kan je deze jas perfect combineren met dikke truien en grote sjaals.

 

De Puffer

Dit model is  gezegend met een warme, gewatteerde voering. Vaak inclusief een capuchon, is dit het model dat je oversized kan dragen en waarin jij het sowieso niet koud zult hebben. De puffer komt voor in talloze fits en kleuren, waardoor er voor ieder wat wils is.

donsjack
Foto via: Instagram fbysam

 

Het shearling jacket

Net als de parka, komt deze winterjas ook uit de oorlog. Piloten droegen het shearling jacket in de cockpits om zich warm te houden. Dit kan je duidelijk zien aan het materiaal: de kraag is vaak van wol, de rest van de jas vaak van leer. Doordat de binnenkant van de winterjas ook vaak is gevoerd met wol, is dit een erg warm én stijlvol model voor het najaar.

 

De lange mantel

Ga deze winter voor een lange mantel in een lichte kleur. Je kan bijvoorbeeld denken aan een witte, beige of lichtgrijze variant. Hierbij is ook het materiaal van belang: wol is heerlijk zacht én zorgt ervoor dat jij niet verkleumt. Bovendien mag het allemaal wat gewaagder. Hoe er vorig najaar veelal werd gekozen voor een minimalistische mantel, is dit jaar een geruit patroon of visgraat patroon helemaal in.

lange mantel
Foto via: Instagram justusf_hansen