Draag verticale strepen

Dankzij verticale strepen lijk je niet alleen langer, maar ook slanker. Voor ritsen en verticale zakken geldt hetzelfde. Deze details creëren een optische illusie waardoor je slanker lijkt. Horizontale strepen moet je uiteraard vermijden.

Rock&Roll look

 

(gezichts)Haar

Naast je garderobe kun je heel wat bereiken met een nieuw kapsel en de juiste baard. Trim je rondom je oren en kaak kort en laat de haren bij de kin juist wat langer, op deze manier creëer je een kaaklijn. Wat betreft kapsel. Hou het bovenop lang en aan de zijkanten wat korter. Als je jezelf niet volledig vertrouwt met tondeuse en/of schaar, breng dan een bezoekje aan de kapper.

V-hals

Oké toegegeven, niet de meest trendy move, maar hij werkt wel. Waar een ronde hals jouw vormen alleen maar accentueert, zorgt een V-hals er – dankzij de diagonale lijnen – juist voor dat je gezicht langer lijkt. Maar er zijn wel bepaalde regels bij deze outfit. Zorg ervoor dat je de juiste maat koopt, bij te strak en te groot gaat het allebei mis, je weet zelf wel waarom. Draag je trui of t-shirt nooit in de broek, zo accentueer je de buik en dat is nou net niet de bedoeling. Naast truien en t-shirts zijn ook polo’s en overhemden een goede keuze, zolang je de bovenste knoopjes maar los hebt.

smaller lijken brede mannen kleding

Vermijd prints

Prints geven extra volume aan het lichaam. Draag daarom inplaats van een shirt met prints, neutrale kleuren. Hier word je direct meer man van. Ga voor kleuren als, blauw, zwart, groen, grijs, khaki of beige.

Draag donkere kleuren

Deze tip heb je ongetwijfeld al duizend keer gehoord, maar hij is niet minder waar. Donkere kleuren, in het bijzonder zwart, kleden af. Maar hoe komt dat eigenlijk? Omdat je geen schaduw hebt. Is er geen kleur dan is er geen schaduw. En is er geen schaduw, dan worden jouw vormen niet geaccentueerd.

Ga voor deze tijd van het jaar voor een zwarte jacket. Zo is een leren jas altijd een goede keuze. Stijlvol, gemakkelijk te combineren en mannelijk. Check de selectie leren jassen:

 

 

Ken jezelf

Mannen lijken maar niet te begrijpen dat we allemaal een ander lichaam hebben. Het maakt in feite niet veel uit hoe je er uitziet, als je maar wat mee doet. Heb jij bijvoorbeeld gespierde benen, ga dan niet voor een skinny jeans (nee, ook niet in één maatje groter). Kijk eens goed naar je eigen lichaam en bedenk de volgende keer als je gaat shoppen, wat de juiste pasvorm voor jou is.

smaller lijken kleding

Wil jij jezelf een nieuwe stijl aanmeten? Check dan deze kledingmerken uit Nederland. Hier zal jij ongetwijfeld stijlvolle outfits scoren.