Skills om er goed uit te zien

Kleding is te koop, maar stijl niet. Dat moet van binnenuit komen. Bovendien heeft een heel groot gedeelte van jouw stijlvolle uitstraling te maken met een goede voorbereiding én het onderhoud van je garderobe. Een volwassen man die zijn uiterlijk serieus neemt moet dan dus ook over een aantal skills bezitten. Eerder vertelde we je al over de kledingtips waarmee een man volgens een vrouw aantrekkelijk wordt. Combineer die kledingtips dan ook met deze stijltips voor een perfecte combinatie.

1. Kleding op de juiste manier wassen en strijken

Een belangrijk onderdeel van stijlvol voor de dag komen is het omgaan met je kleding. Strijken en wassen lijken misschien niet één van de belangrijkste skills, maar niets is minder waar. Het zorgt ervoor dat je in jouw kleding netjes, schoon en fris verschijnt. Probeer kleding dus niet te heet te wassen, weet hoe je vlekken verwijdert en check de tricks en trics om je overhemd goed te strijken.

2. Je schoenen poetsen

Misschien is dit één van de skills die jij nogal eens vergeet. Probeer dat in het vervolg niet meer te doen. Mensen kijken snel naar je schoenen. Versleten schoenen of schoenen die toch écht wel een likje verf kunnen gebruiken zijn een grote afknapper.

skills
Foto via: Instagram @aligordon

Heb jij een paar leren sneakers die een oppepper kunnen gebruiken? Check dan goed hoe jij jouw leren sneakers moet schoonmaken.

3. Een goed pak kopen

Hoewel pakken niet meer zo vaak voorkomen in het huidige straatbeeld, kan geen enkele man zonder een pak. Mooie pakken maken van elke jongen een man en van elke man een stijlvolle zakenman. Het ligt er echter wel aan welk pak je aanhebt. Koop een pak niet omdat het is afgeprijsd of omdat het nu eenmaal het eerste de beste pak is dat je tegenkomt. Laat je in plaats daarvan adviseren door een expert, kijk naar je lichaamsbouw en laat het eventueel op maat maken.

4. Jezelf kleden voor de juiste gelegenheid

Wat voor overhemd doe je aan naar die bruiloft? Of moet je überhaupt wel een overhemd aandoen? En kun je sneakers dragen naar die borrel van je werk, of toch maar niet? Elke gelegenheid heeft zijn eigen dresscode. Wij adviseerden je eerder al over alle dresscodes die je moet weten. Verstand hebben van welke kleding bij welke gelegenheid hoort is één van de skills waar je vaak profijt van gaat hebben.

5. Stropdas strikken

Gala’s, bruiloften en andere chique gelegenheden: een stropdas dragen we misschien minder vaak als jaren geleden, maar komt nog steeds voorbij. Het is daarom belangrijk om te weten hoe jij je stropdas strikt. Gelukkig zijn er veel handige tutorials te vinden op YouTube.