Hoe moet je een overhemd strijken?

Bij favoriete hobby’s denk je niet gauw aan je overhemd strijken. Toch staan die kreukels erg onverzorgd. Zeker als je een overhemd dat niet gestreken is combineert met een nette pantalon, chique schoenen en/of een colbert, zie je je overhemd het liefste zonder kreukels. Het strijken en verzorgen van je kleding is dus één van de stijltips om er altijd goed uit te zien. Reden om de ultieme strijkvolgorde toe te lichten.

Stappenplan en how to-video voor een kreukloos overhemd

Begin met je overhemd licht nat te maken: zeker niet te vochtig, maar ook niet helemaal droog. Strijk eerst de achterkant van je kraag. Vouw je kraag vervolgens terug en strijk de ‘top side’, dit is het gedeelte dat tegen je nek aan zit. Strijk de mouwen door gelijke, soepele strijkbewegingen te maken. Maak deze bewegingen zowel omhoog als omlaag. Hang je shirt vervolgens aan het einde van de strijkplank en strijk de yoke. Dit is het bovenste gedeelte van de achterkant van je overhemd. Om de mouwen te strijken leg je deze vlak neer en beweeg je in een beweging die naar beneden gaat. Maak de onderste knoop los en strijk het uiteinde van de mouwen. Strijk als laatste de achterkant van je overhemd en hang het dan, met de bovenste knoop dicht, aan een hanger in je kast.

 

Andere belangrijke kleding tips

Op het gebied van herenmode zijn er veel tips te vinden. Deze helpen je bij het verzorgd voor de dag komen en maken alledaagse taken of patronen gemakkelijk om te doen. Zo vertelden we je op het gebied van overhemden al eerder over de juiste manier van opvouwen. Zit het op het gebied van overhemden wel goed, dan is het wellicht handig om te weten dat er tips zijn voor je broek. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende manieren om je broekspijpen op te rollen, Zo kom jij verzorgd en geschikt voor elke gelegenheid voor de dag.