Je overhemd opvouwen op de juiste manier

Een overhemd staat elke man goed. Het is dan ook onderdeel van de stijl waarin vrouwen mannen graag gekleed zien. Tegelijkertijd staat niet élk overhemd bij iedereen goed. Bovendien moet je ook rekening houden met kreukels. Een gestreken overhemd hang je doorgaans in de kast, maar het kan voorkomen dat je daar niet altijd de tijd of ruimte voor hebt. Een overhemd moet soms nou eenmaal worden opgevouwen, als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Maar een overhemd opvouwen is ook een handige oplossing als je ruimte tekort komt in je kast. De juiste manier om dit te doen voorkomt kreukels en zorgt voor een strak geheel.

overhemd opvouwen
Foto via: Instagram @carlos_domord

Hoe moet je je overhemd opvouwen?

Je ziet het waarschijnlijk vaak in kledingwinkels: T-shirts, truien, maar ook overhemden die ongelofelijk netjes en secuur zijn opgevouwen. Dit komt niet gelijk uit de verpakking, zoals je zou denken. In plaats daarvan is er een handige manier die jij jezelf ook gemakkelijk kunt aanleren. Leg om te beginnen je overhemd op een tafel of ander horizontaal vlak, met de achterkant naar boven. Leg om je te helpen een A4-tje, tijdschrift of iets anders in dat formaat op het overhemd en schuif dit ongeveer tegen de kraag aan. Vouw eerst de ene helft om het blad heen en vervolgens de andere helft. Vouw vervolgens de mouwen glad en ook rond het blad heen. Je overhemd opbouwen maak je af door het vervolgens twee keer dubbel te vouwen. Doe dit eerst met een klein gedeelte en vervolgens met de rest. Haal als laatste het papier er weer uit.

 

Andere mode tips voor mannen

Als het aankomt op mode zijn er meerdere bruikbare tips te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de verschillende manieren waarop jij je mouwen kunt oprollen? In deze tijd is ook handig om te leren over het zelf opscheren van je eigen kapsel met een tondeuse. Zo blijf jij verzorgd en stijlvol voor de dag komen.