Mouwen oprollen van je overhemd

Nu het officieel zomer is en het zonnetje er vaak is, zien we dit weerspiegelen in onze kledingkeuzes. Dikke truien kunnen steeds vaker in de kast blijven liggen. In plaats daarvan richten we ons weer tot onze overhemden. Dat is logisch, want een overhemd is geschikt voor vele gelegenheden: van zakelijk tot een date, en van een dagje uit tot een meeting aan huis. Bovendien behoort een overhemd tot hoe vrouwen een man graag gekleed zien. Mocht je je mouwen oprollen van je overhemd, dan zijn dit de manieren waarop dit kan.

wit overhemd 3

Overhemd

wit €80 Shop nu
overhemd blauw

Overhemd

blauw €129 Shop nu
zwart overhemd

Overhemd

zwart €80 Shop nu

Hoe moet je je mouwen oprollen?

Onze mouwen omslaan doen we om verschillende redenen. Allereerst kan het zijn doordat het erg warm is buiten, maar we toch hebben gekozen voor een overhemd in plaats van een T-shirt. Het kan ook zijn dat we dit casual vinden ogen en zo ontspannen voor de dag willen komen. Je mouwen oprollen kun je echter op meer dan één manier doen. De voorbereiding is hiervoor belangrijk. Maak dus eerst al je knopen los. Het gaat hierbij om zowel de manchetten als de knoop die doorgaans wat hoger op het overhemd bevestigd zit.

 

De Aifa Roll

Deze manier is de gemakkelijkste van alle manieren. Naast dat de manier je mouwen opstropen makkelijk maakt, is het ook een snelle manier. Rol je overhemd één keer om. Gebruik hierbij het gedeelte waarbij je manchetten zijn bevestigd als leidraad. Rol je mouw vervolgens nog een keer in dezelfde dikte. Dit is een casual, gemakkelijke rol. Het nadeel is dat deze manier relatief snel loslaat gedurende de dag.

De Basic Roll

Deze begint hetzelfde als de Aifa rol. Het verschil zit hem er in dat je na de tweede keer rollen, je mouw nog een derde keer omslaat. Het voordeel aan deze manier van je mouwen oprollen is dat het minder makkelijk loslaat dan de vorige. Deze look zorgt ervoor dat je mouwen wat hoger zijn dan tijdens de aifa rol.

mouwen oprollen opstropen
Foto via: Instagram @jf_maier

De High Roller

Deze begint hetzelfde als de twee voorgaande manieren van mouwen opstropen. Bij deze manier rol je echter nog even door, zodat je mouwen vervolgens vier keer omhoog zijn gerold. Dit is tot boven de elleboog. Vooral bij mannen met gespierde armen staat deze look goed. Ook als jij veel met je handen werkt kun je deze manier van mouwen oprollen gebruiken. Je overhemd blijft namelijk zo goed als schoon.

De Master Roll

Voor deze manier schuif je de cuff (het gedeelte waar je manchetten zijn bevestigd) verder de mouw op. Je rolt dus nog niet. De stof die vrijkomt onder de cuff rol je er vervolgens overheen. Dit resultaat in een klassieke, nette manier van je mouwen oprollen. Als je je mouwen weer in volledige lengte wil terughebben, is één vloeiende beweging voldoende.