Netflix film tip

Elite Squad: The Enemy Within is het tweede deel van de goed ontvangen eerste film: Elite Squad. Het eerste deel kwam in 2007 uit. Elite Squad gaat over het bestrijden van de drugscriminaliteit door de politie. Hierin staat Kapitein Nascimento centraal. De film werd een groot succes en won de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn. Hij heeft dan ook een hoge rating op IMDb: 8,1.

Elite Squad: The Enemy Within

Elite Squad: The Enemy Within

Het tweede deel kwam in 2010 uit maar speelt zich 13 jaar af na het eerste deel. Net zoals in het eerste deel staat Nascimento centraal. Inmiddels is hij echter een hooggeplaatste beveiliger. Dit keer moet hij zien te dealen met onder andere corrupte politieagenten en milities. De problemen van Nascimento zijn dit keer nog groter. Rio de Janeiro wordt namelijk compleet gecontroleerd door criminaliteit. Of dat al niet genoeg is moet hij daarnaast ook nog eens zien te dealen met zijn puberzoon. Zijn persoonlijke en professionele leven zijn moeilijk te combineren en op het moment dat deze botsen gaat het gruwelijk mis. Bekijk de trailer hieronder:

Ook deze film krijgt een goede IMDb-rating

Ook Elite Squad: The Enemy Within was een groot succes (IMDb-score: 8.0). Door de goede eerste film waren de verwachtingen hoog, maar die zijn dan ook volledig waargemaakt. In Brazilië ging een record aantal mensen naar de bioscoop om de film te bekijken. Het is voor José Padilha de derde film die hij regisseert. Na deze film heeft hij ook nog de film RoboCop geregisseerd en 7 Days in Entebbe.

Dit is overigens niet de enige Braziliaanse Netflix tip die we kunnen geven. Deze serie gaat over het grootste Braziliaanse corruptieschandaal.