Hoe moet je je broekspijpen oprollen van jeans?

In de warme maanden zie je het veelvuldig om je heen: mensen die hun broekspijpen rollen. Vaak wordt gecombineerd met sneakers, instappers of andere lage schoenen. Men draagt in deze gevallen geen sokken (of heeft dusdanig lage sokken aangedaan dat deze niet zichtbaar zijn). Ook wanneer jij ervoor kiest om gedurende de koude maanden boots te dragen en hoge sokken, kun jij je broekspijpen om meerdere manieren oprollen. Dit zorgt vaak voor een casual en stijlvolle uitstraling. Check de regels waar je rekening mee moet houden om er altijd stijlvol uit te zien, om deze uitstraling altijd te creëren.

broekspijpen oprollen
Foto via: Instagram @lukasgold_

De drie verschillende manieren

Wat je niet wilt krijgen zijn broekspijpen die over je boots heen komen. Dit kan namelijk slordig overkomen. Bij de eerste manier ga je juist voor een clean en verzorgde look. De eerste look creëer je door de voorkant van je schoenen in je laarzen te stoppen. Het is officieel geen manier van oprollen, maar het zorgt er wel voor dat je broekspijpen zijn verwerkt in je look. Bij de tweede manier vouw je je broekspijpen één keer om, waardoor ze net boven de boots komen. Dit zorgt voor een klassieke look. Tot slot kun je er bij het broekspijpen oprollen ook voor kiezen om dit tweemaal te doen. Zo krijg je een alternatieve look, mede doordat je (opvallende) sokken nu meer zichtbaar zijn.

Hieronder zie je een duidelijke how to-video:

 

Meer bruikbare tips

De tip over je broekspijpen combineren met je boots is zeker niet de enige stijl tip. Eerder vertelde we je onder andere al over de 4 manieren om de mouwen van je overhemd op te stropen en over hoe je een overhemd moet opvouwen. Tips waarmee jij goed voor de dag komt.