Nieuw op Netflix: sterke documentaires en series in week #32

Ook al komt er elke week wel het een en het ander nieuw op Netflix, toch verschilt dit erg per week. In week #32 kunnen we vooral uitkijken naar twee documentaires. Waar we het eerder al hadden over vette mannenfilms zoals Training Day en The Eagle, is het nu dus tijd voor documentaires. Zo wordt elke week weer anders door het gevarieerde aanbod van Netflix.

Immigration Nation

In deze documentairereeks volgen we de ICE in Amerika (de Immigration and Customs Enforcement) op nauwe voet. Hoe is het om immigrant te zijn in Amerika, waar kun je tegenaan lopen en wat is de soms harde realiteit achter het immigratieproces? In de zes afleveringen van de serie komen ook veel immigranten zelf aan het woord. Door verschillende kanten en invalshoeken te belichten, geeft Immigration Nation een duidelijk beeld van de situatie in Amerika. Thema’s als goed en slecht, vrijheid en gevangenschap en (gebrek aan) familie komen allemaal aan bod. De docu staat vanaf vandaag al nieuw op Netflix.

 

World’s Most Wanted

In deze documentaireserie volgen we de instanties als de FBI en de CIA in hun missie om ’s werelds meest beruchte criminelen op te sporen. Door grootschalige zoekacties werd geprobeerd om vijf verschillende criminelen op te sporen, maar deze bleven de organisaties steeds een stap voor. Dit komt doordat ze bijvoorbeeld relaties onderhouden met de regering, of spionnen bij de politie hebben zitten. World’s Most Wanted heeft je op het puntje van je stoel zitten én zit vol met plot-twists. Ook vanwege het kat-en-muisspel doet de serie wat dat betreft denken aan Don’t F*ck With Cats. Vanaf woensdag 5 augustus staat World’s Most Wanted nieuw op Netflix.

 

The Rain

Met het derde seizoen wordt het verhaal van Simone, Rasmus en de andere overlevenden afgerond. Seizoen 3 wordt namelijk het laatste seizoen van de Scandinavische apocalyptische serie. Voor mensen die de serie niet kennen: in The Rain zit er een giftig virus in de regen, dat alles en iedereen lijkt te verwoesten. Zes jaar na de uitbraak van het virus probeert een groep overlevenden te werken aan een nieuwe, veilige wereld. De eerste twee seizoenen zijn al te zien, seizoen 3 komt vanaf donderdag 6 augustus nieuw op Netflix te staan.