In Training Day blijkt politieagent eigenlijk crimineel

Natuurlijk kunnen we ook genieten van actuele Netflix Originals, maar sommige films die online te vinden zijn, zijn echte klassiekers. Een goed voorbeeld hiervan is Training Day. Deze film dateert alweer uit 2001. We volgen politieagent in opleiding Jake, die door een doorgewinterde sergeant wordt begeleid. Al gauw blijkt echter dat ook politieagenten het niet zo nauw nemen met de regels.

Denzel Washington en Ethan Hawke spelen overtuigende rollen

De rol van politieagent in spe wordt vertolkt door Ethan Hawke, terwijl Denzel Washington de rol van sergeant Alonzo op zich neemt. Jake is nog goedgelovig en sterk gemotiveerd om als politieagent het juiste te doen. Alonzo daarentegen houdt er zijn eigen regels en manieren op na. Het blijkt dat Alonzo schulden heeft bij de maffia én niet vies is van diefstal en drugsgebruik. Voor Jake is het een behoorlijke shock om te verwerken dat zijn begeleider niet veel verschilt met de criminelen die ze opsporen.

training day film netflix

Eén dag training gaat van kwaad naar erger

De titel van de film, Training Day, verwijst naar de ene dag dat beide mannen met elkaar optrekken. Kijkers van de film zullen al gauw merken dat er van die training niet veel terechtkomt. Daarentegen belandt het stel al gauw in gevaarlijke situaties, met verregaande gevolgen. Het maakt van de film een bloedstollende thriller.

Training Day is de perfecte film op Netflix voor een mannenavond

De gebeurtenissen in de film spelen zich af in de gevaarlijke wijken van Los Angeles. Hiervoor werd er écht op locatie gefilmd, waarvoor de heersende bendes toestemming verleenden. Het was uniek dat dit gebeurde, wat de film een extra lading meegeeft. Het is duidelijk dat de film qua setting, acteurs én verhaallijn voor échte mannen is bedoeld. Alleen al het feit dat er 211 (!) keer het woord ‘f*ck’ wordt gebruikt in de film, geeft aan dat deze film zich perfect leent voor een filmavond met vrienden. Training Day is te zien op Netflix.