De meest bekeken Netflix Originals (films)

Netflix Originals kom je in elk genre wel tegen. Dus als fervente Netflix-bezoeker kan het haast niet dat je niet één van deze films hebt geprobeerd. Met het – blijkbaar – daverende succes van deze producties van eigen huis, is er geen reden om er niet op volle toeren mee door te draaien. De zijn de 10 best bekeken Netflix Originals.

10. The Perfect Date – 48 miljoen keer bekeken

Misschien een beetje cliché, maar het valt blijkbaar goed in de smaak. Deze romcom staat op de tiende plek van best bekeken Netflix Originals ooit, met een schamele 48 miljoen keer bekeken. Dikke auto’s, goede scholen en het mooiste meisje van de klas daten – bijna iedereen wil het, maar in praktijk is dat niet voor iedereen weggelegd. Toch doet Brooks er alles aan om het te krijgen.

 

9. The Platform – 56 miljoen keer bekeken

El Hoyo – internationaal uitgebracht als The Platform – is een duister en akelige gevangenisfilm, waarin gevangenen opgesloten zitten in verticaal geplaatste cellen. De mensen bovenaan krijgen als eerste eten, zij die onderaan zitten krijgen de restjes en zullen moeten vechten om te overleven. Er is genoeg voor iedereen, maar de hebzucht van de mens leidt tot weerzinwekkende situaties.

 

8. The Wrong Missy – 59 miljoen keer bekeken

Tim heeft zijn droomvrouw aan de haak geslagen, althans dat denkt ‘ie. Hij nodigt haar uit voor een tweede droomdate in Hawaii, om er vervolgens achter te komen dat hij de verkeerde Missy een berichtje heeft gestuurd, een psycho waar hij ooit een hele vreemde blind date mee had. Niet echt een film met een sterk verhaal, maar met bijna 60 miljoen kijkers wel genoeg om in dit befaamde lijstje te staan.

 

7. Triple Frontier – 63 miljoen keer bekeken

Een groep van vijf voormalige special forces-agenten gaan één van de meest brute kartels ter wereld beroven. Wat resulteert in veel losse flodders, explosies én bovenal actie. De hoofdrollen worden vertolkt door Ben Affleck, Oscar Isaac, Pedro Pascal, Charlie Hunnam en Garrett Hedlund. Lang niet mis. Met 63 miljoen een stabiele plaatst in de top 10 meest bekeken Netflix Orginials.

 

6. The Irishman – 63 miljoen keer bekeken

Het is één van de duurste films ooit gemaakt, dus het zou ook een schande zijn als het niet veel publiek zou trekken. Je moet er wel veel tijd voor vrij maken – mocht je ‘m nog niet gezien hebben – want er is 3 uur aan bewegend beeld te volgen. Martin Scorsese heeft Robert De Niro, Al Pacino and Joe Pesci gestikt voor de hoofdrollen en het bleek een hit.

 

5. Murder Mystery – 73 miljoen keer bekeken

NYC-agent (Adam Sandler) neemt zijn vrouw (Jennifer Aniston) mee op een lang beloofde Europese reis, in een poging hun huwelijk te redden. Ze worden uitgenodigd door een rijke zakenman om mee te gaan naar een feestje op zijn yacht. Wanneer er een moord gepleegd wordt op de boot verandert de ‘o zo leuke’ reis in een – je raadt het al – Murder Mystery.

 

4. 6 Underground – 83 miljoen keer bekeken

Films met Ryan Reynolds doen het bijna altijd wel goed en bij 6 Underground is dat niet anders. Zes miljardairs besluiten hun dood in scène te zetten. Wanner ze eenmaal van de aardbodem zijn verdwenen, vormen ze een eliteteam waarin ze het gaan opnemen tegen alle bad-guys die op aarde rond krioelen.

 

3. Spencer Confidential – 85 miljoen keer bekeken

De bronze plak van de top 10 meest bekeken Netflix Originals gaat naar Spencer Confidential. Spencer (Mark Wahlburg) is ex-politieagent die net uit de bajes komt. Al snel na zijn vrijlating raakt hij zoals velen weer verwikkeld in de onderwereld, waar hij criminelen tegen het lijf gaat. Samen met Hawk – een MMA-vechter – gaat Spenser op boevenjacht. Oh ja, Post Malone komt ook nog even langs.

 

2. Bird Box – 89 miljoen keer bekeken

Toen Bird Box in eind 2018 uitkwam, was het een grote hype. Niet iedereen was er even enthousiast over, maar het trok ondanks dat veel kijkers. In deze film is daglicht de grootste vijand van de mensheid, zodra iemand ontbloot wordt aan dit over het algemeen alledaagse tafereel, veranderen ze in moordlustige psychopaten. Malorie (Sandra Bullock) doet er alles aan om haar om samen met haar twee kinderen in veiligheid te komen. Dit succes willen de makers natuurlijk doortrekken en dus komt er een tweede deel van Bird Box aan.

 

1. Extraction – 99 miljoen keer bekeken

And the winner is Extraction met bijna 100 miljoen kijkers. De film met Chris Hemsworth in de hoofdrol staat nog niet heel lang tussen het aanbod, maar komt dus zeer sterk uit de bus. Het draait allemaal om Tyler (Hemsworth), een huurmoordenaar die de aangewezen persoon is om het Indiase zoontje van een internationale crimineel te bevrijden van een ontvoering in Bangladesh. De film zit bomvol brute actie en met een meeslepende en sterkte verhaallijn.