Bird Box 2 is in de maak

We kunnen met een gerust hart zeggen dat Bird Box in 2019 één van de Netflix films was met het grootste bereik. De film werd in één week tijd 45 miljoen keer bekeken. Wat dat betreft is het geen grote verrassing dat Netflix positief tegenover Bird Box 2 staat. In het origineel is te zien hoe gevaarlijke monsters langzamerhand onze aarde overnemen. De monsters verschijnen in de vorm van je grootste angsten. Hierdoor zijn de overlevers gedwongen om geblinddoekt door het leven te gaan. De film is gebaseerd op een boek van schrijver Josh Malerman. Hij bevestigt dat hij betrokken is bij de productie van een vervolg op de originele film.

Bird Box 2

‘Malorie’ is het langverwachte gevolg

Malerman heeft lang gewerkt aan een vervolg op zijn originele boek. Het tweede boek zal Malorie heten en komt volgende week uit in Amerika. Ook in Nederland zal het boek te lezen zijn, al moeten wij er voorlopig nog iets langer op wachten. De film Bird Box 2 zal hoogstwaarschijnlijk gebaseerd zijn op de gebeurtenissen die in Malorie worden beschreven. Het is dus nog niet met zekerheid zeggen waar de film precies over zal gaan.

Bird Box 2

Bird Box 2 belooft ongelofelijk eng te worden

Liefhebbers van het eerste deel weten hoe Malories missie uiteindelijk afloopt. Het verhaal eindigt positief. Toch hebben mensen die denken dat Bird Box 2 daarom niet spannend wordt, het behoorlijk mis. Er zal namelijk een tijdsprong naar de toekomst worden gemaakt. Haar kinderen zijn inmiddels tieners, maar het gevaar van de mysterieuze monsters is nog niet geweken. In het origineel leerden we al dat Malorie bovendien niet alleen de monsters moet vrezen. Ook mensen kunnen onbetrouwbaar – en zelfs gevaarlijk – zijn. We kunnen er op rekenen dat we volgende week meer over het plot te weten zullen komen. Dan komt het boek immers uit. Tot die tijd kun je het origineel op Netflix kijken.