Netflix Originals

We hebben allemaal onze favoriete series en films. Zeker wanneer een film of serie voor een première al veel in het nieuws is en de trailer ons aanstaat, zullen we de titel een kans geven. Tegelijkertijd kan het zijn dat we er één over het hoofd zullen zien. Niet verrassend, want het aanbod van Netflix is nou eenmaal erg groot. Een overzicht kan in dat gevoel goed van pas komen. De Netflix Originals Top 10 moeten we niet verwarren met de andere top 10 van de streaming service. Zij introduceerden eerder namelijk al een nieuwe functie, waarin de 10 meest-bekeken films en series te zien zijn. Deze functie gaat specifiek over Nederlandse kijkcijfers. De Netflix Originals Top 10 gaat over de totale kijkcijfers en dat zijn er nogal wat.

Kijkcijfers die er niet om liegen

Dat Netflix ontzettend populair is wisten we al. Toch zijn de kijkcijfers bizar hoog. De kijkcijfers van de Netflix Originals Top 10 zijn gebaseerd op alle mensen die in de eerste maand na een release de film of serie keken. Dit kijken kan verschillen tussen het minimaal zeventig procent afkijken van een film of serie, tot een heel seizoen. Het blijft daarom lastig om precies in te schatten hoeveel mensen een Netflix Original ook echt hebben afgezien.

Netflix Originals Top 10

Opvallende titels in de Netflix Originals Top 10

Helemaal bovenaan staat 6 Underground, de vette actiefilm met onder andere Ryan Reynolds. De recensies van deze film waren echter niet goed: hij heeft een 6.1 op IMDb en een score van 35% op Rotten Tomatoes. Blijkbaar vonden kijkers de film toch vermakelijk genoeg. Verder vinden we veel series in de top 10. Deze titels zijn geen grote verrassingen. The Witcher, Stranger Things en You zijn stuk voor stuk series waar wij al seizoenen lang van genieten. Misschien wel de meest opvallende film is Bird Box. Terwijl de andere films en series hun grote kijkcijfers verzamelden in een maand, wist Bird Box al binnen één week (!) 45 miljoen kijkers te trekken. Waarschijnlijk staat de film dan ook hoger in de Top 10 indien de kijkcijfers van een hele maand waren prijsgegeven.

De gehele lijst van meest bekeken films en series op Netflix

De hele lijst van de Netflix Originals Top 10 vind je hieronder. Mocht jij nog op zoek zijn naar een nieuwe film of serie om te kijken, check dan vooral of je deze lijst al helemaal hebt gezien.

  1. 6 Underground – 83 miljoen
  2. The Witcher – 76 miljoen
  3. Murder Mystery – 73 miljoen
  4. Stranger Things seizoen 3 – 64 miljoen
  5. You seizoen 2 – 54 miljoen
  6. Triple Frontier – 52 miljoen
  7. The Perfect Date – 48 miljoen
  8. The Umbrella Academy – 45 miljoen
  9. Bird Box – 45 miljoen (in één week tijd)
  10. The Highwaymen – 40 miljoen