Netflix blijft innoveren

Velen van ons hebben een haat-liefde verhouding met Netflix. Enerzijds houden we van de vele vette series en films die we maar al te graag kijken. Anderzijds zit hem daar ook direct het gevaar in. Onze Netflix verslaving houdt ons af van werk dat je eigenlijk zou moeten doen. Denk maar niet dat je de enige persoon bent die zich tijdens het kijken naar Netflix schuldig voelt omdat je eigenlijk ergens anders mee aan de slag zou moeten gaan. Ze doen nu zelfs een poging om ons nog meer verleiden door een nieuwe feature: de Netflix top 10. Deze geeft aan wat er dagelijks het meest wordt gekeken op Netflix in Nederland.

Netflix top 10

In het lijstje zie je de top 10 meest bekeken films en series. Hij verschijnt op de homepage zodra je inlogt. De lijstjes worden gemaakt per land. Zo zal je in Nederland de top 10 zien van wat het meest bekeken is op Netflix in Nederland, terwijl je in de Verenigde Staten zal zien wat daar het meest bekeken is. Daarnaast hebben ze ook nog meerdere soorten top 10 lijstjes. Je hebt een algehele top 10 waar zowel series als films in staan en je hebt een aparte categorie voor series en films.

TV

Top 10 materiaal krijgt een speciale badge

Als je door Netflix aan het scrollen bent en je een titel tegenkomt die in een top 10 lijstje staat zal je dat kunnen herkennen aan een speciale badge. Rechts bovenin de cover van de desbetreffende titel zal een rood vlak verschijnen waar top 10 in staat. Zo kan je de écht populaire series en films dus makkelijk herkennen.

Proefperiodes in Mexico en Verenigd Koninkrijk

De laatste 6 maanden hebben ze met deze top 10 geëxperimenteerd in zowel het Verenigd Koninkrijk als Mexico. Dit werd in deze landen positief ontvangen waarna ze dus besloten hebben om het in meer landen in te voeren.