Wetenschap ten top

Als je pas een kind hebt gebaard, krijg je de taak die op te voeden en te beschermen. Je geeft hem of haar te eten, koopt kleren, haalt speelgoed in huis, maakt je leefomgeving ‘babyproof’ en ga zo maar door. Alleen, achter alles wat met opvoeden te maken heeft zit een goed doordachte, wetenschappelijke gedachte. In de docu-serie Babies op Netflix zie je welke wetenschap er zich achter de opvoeding van een baby in zijn of haar eerste jaar schuilt. Recensie site IMDb geeft Babies een 7,5; en niet zonder reden.

Netflix Babies raakt je

De documentaire wordt niet alleen op wetenschappelijk gebied vertegenwoordigd, maar ook op filmisch emotioneel gebied. In Babies volg je gedurende zes afleveringen 15 verschillende gezinnen, die stuk voor stuk een kind in het eerste levensjaar opvoeden. En als je zelf kinderen hebt, ga je gelijkenissen zien met hoe die gezinnen met de opvoeding omgaan. Dat allemaal gebaseerd op wetenschap uiteraard. Babies is simpel, leerzaam en ontroerend.

netflix BABIES

Netflix documentaires

Er staan extreem veel documentaires op Netflix. Het hoeft niet per se een wetenschappelijk onderwerp te zijn, want ook voor die actie liefhebbers is er wat wils. Zo komt er binnenkort bijvoorbeeld een La Casa de Papel documentaire, die gaat over hoe de serie gemaakt is. Vorig jaar tikte Netflix nog 10 miljoen dollar neer voor de productie van de documentaire Knock Down the House.

Netflix film tip Babies