Duurste documentaire ooit

Sinds kort heeft netflix de rechten van Knock Down the House in handen gekregen. Deze politieke documentaire is met een bedrag van 10 miljoen dollar (ruim 8,8 miljoen euro) de duurste documentaire van Netflix tot nu toe.

Knock Down the HouseĀ vertelt het verhaal over vier vrouwen en hun strijd om een plek in het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten te bemachtigen. Amy Vilela, Cori Bush, Paula Jean Swearengin en Alexandria Ocasio-Cortez hoopten op de plek te veroveren, maar alleen de laatstgenoemde slaagde erin. Ondanks het feit dat ze geld weigerde aan te nemen van het bedrijfdsleven en een campagne runde met weinig geld, werd zij tijdens de tussentijdse verkiezingen vorig jaar verkozen. Bovendien werd ze hiermee het jongste congreslid ooit, een prestatie an sich.

duurste documentaire Netflix MAN MAN

De politieke documentaire won de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival kreeg lovende kritiek. Knock Down the House is geregisseerd door Rachel Lears en door dezelfde Lears geproduceerd in samenwerking met Robin Blotnick en Sarah Olson.