Making a Murderer

We trappen het lijstje van misdaad documentaires af met een échte knaller. Deze documentaire is al een tijdje onderdeel van het aanbod aan documentaires van Netflix, maar mocht je hem nog niet gezien hebben dan is hij zeker de moeite waard. Making a Murderer is een reconstructie van het ingrijpende verhaal van Steven Avery, een autosloper uit Winsconsin. De man werd tot twee keer toe aangeklaagd door justitie. Zo werd hem als eerste vergrijp een brute verkrachting ten laste gelegd, waarvoor hij na achttien jaar vastgezeten te hebben gezeten alsnog onschuldig werd bevonden. Vervolgens werd hem ook nog op discutabele wijze een moord in de schoot geworpen. Deze documentaire krijgt een score van 8,7 op IMDb.

 

Manhunt: Unabomber

Deze documentaire toont de manhunt op de Unabomber. De Unabomber is verantwoordelijk voor een reeks aanslagen met bombrieven waarbij verscheidene doden en gewonden vielen. De FBI heeft amper aanknopingspunten en de angst onder de bevolking stijgt. Daarom schakelt de FBI een profiler in om de Unabomber op te sporen. Deze documentaire krijgt een score van 8,2 op IMDb.

 

Evil Genius

Deze Netflix-documentaire graaft in het verhaal van Brian Wells en het verwarde mysterie achter één van de meest unieke gevallen die de FBI ooit heeft meegemaakt. Brian Wells, ook wel bekend als ‘Pizza Bomber’, was een pizzabezorger die in het begin van de jaren 2000 een bank in Eerie, Pennsylvania beroofde met een bom om zijn nek. Deze serie zal vanaf 11 mei te zien zijn op Netflix, maar in de tussentijd kan jij je wel vermaken met één of meerdere van de overige documentaires.

 

The Keepers

Deze docuserie onderzoekt de decennia-oude moord op zuster Catherine Cesnik en het vermoedelijke verband met een priester die van misbruik wordt beschuldigd. Een meeslepend verhaal vol spanning. Deze documentaire krijgt een score van 8,7 op IMDb.

 

Veel meer dan alleen misdaad documentaires op Netflix

Alle misdaad documentaires al gezien? Dit zijn de beste Netflix documentaires over keiharde business in de financiële wereld.