Ga er niet in mee

Het komt vaak voor dat je mee gaat in gedrag dat je eigenlijk niet plezierig vindt. Dit omdat je de sfeer niet wilt verpesten en niet de zeikerd wilt zijn. Toch is het soms beter om je van bepaalde situaties te distantiëren. Slaat de sfeer om aan het einde van een avond stappen omdat je stoere vriend problemen heeft veroorzaakt? Bekijk het tafereel dan van een afstand.

Laat je niet beïnvloeden op zakelijk gebied

Je hebt ze helaas ook op kantoor. De stoere figuren die denken dat ze ook op professioneel gebied alles beter weten en een minachtende houding hebben naar hun collega’s. Het kan lastig zijn om hier mee om te gaan maar probeer zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Het lijkt alsof iedereen erin mee gaat en niemand door heeft hoe deze persoon echt in elkaar steekt, maar je meeste collega’s zullen het met je eens zijn. Blijf bij jezelf, ook als één van deze figuren het op jou gemunt heeft. Je bereikt meer als je je niet laat beïnvloeden door externe factoren.

douchebags MAN MAN

Wees de kalme

Niemand houdt er van om overspoeld te worden door dominantie in sociale situaties. Je kunt hierdoor emotioneel geraakt worden en dit kan woede tot gevolg hebben. Niet doen is ons advies. In ‘nood’ situaties kun je beter handelen als je rustig blijft. Onthoudt daarnaast dat niemand extreem dominante mensen plezierig vindt. Blijf jij kalm, dan zul je meer empathie kweken bij de mensen om je heen.

Heroverweeg de vriendschap

Loyaliteit is een belangrijke eigenschap maar in sommige situaties kun je mensen beter laten gaan. Wijken jullie persoonlijkheden te ver van elkaar af, en levert dit problemen op binnen jullie vriendschap? Heroverweeg dan of deze vriendschap wel als echte vriendschap bestempeld kan worden. Mensen veranderen, ookal ben je al jaren bevriend.

 

douchebags MAN MAN

Hoe moeilijk het ook kan zijn, vrienden komen en vrienden gaan. Probeer niet alleen te blijven hangen bij bepaalde mensen omdat je er vroeger bevriend mee was. Iedereen verandert en je ideaal verandert mee. Lees hier waarom mannen hun vrienden verliezen in hun twintiger jaren.