The Big Short

Van 2007 tot 2010 wordt Amerika geteisterd door de financiële crisis. De huizenmarkt stagneert en samen met de barstende bubbel crasht de beurs. Maar wat als je dit allemaal voorzag en slim tegen de markt inspeelt? De Big Short vertelt middels een ijzersterke cast, sterke verhaallijn en heldere uitleg het verhaal van een aantal opportunisten die flink profiteerden van de ineenstorting van de Amerikaanse economie. Om alvast in de stemming te komen legt Margot Robbie je haarfijn de basisprincipes uit:

Inside Job

Hoe is de financiële crisis ontstaan? In 5 delen geeft The Inside Job je antwoord op deze vraag waarin duidelijk naar voren komt hoe door systematische corruptie van de financiële sector de gigantische bubbel is ontstaan die uiteindelijk tot de beurscrash leidde. De docu heeft in 2010 de oscar voor beste documentaire gekregen.

Wall Street: Money Never Sleeps

Gordon Gekko komt na een gevangenisstraf van 8 jaar vrij. Wallstreet staat op het punt om uit elkaar te klappen maar door Gordon’s ondergang op Wallstreet neemt niemand hem serieus. Hij besluit daarom om zijn energie in zijn dochter Winnie te steken die op haar plaats niet zit te wachten op contact met haar vader. Dit omdat ze hem de zelfmoord van haar broer toerekent. Jacob is de vriend van Winnie en als zijn mentor plots komt te overlijden verdenkt hij zijn manager van moord. Jacob wil wraak en vraagt Gordon hem hierbij te helpen. Voor de trailer klik je hieronder.

Money For Nothing: Inside the Federal Reserve

Deze documentaire uit 2013 gaat over 100 jaar geschiedenis van de The Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Hij gaat over het verband tussen de Amerikaanse centrale bank en de financiële crisis. Er worden in de documentaire verschillende: economen, Fed-leden, handelaren en beleggers geïnterviewd. Het doel van de documentaire is het antwoorden vinden op de vraag hoe de centrale bank de wereld op het randje van de afgrond bracht. De trailer van Money For Nothing vind je hieronder.

Hank: Five years From the Brink

Deze documentaire gaat over Hank Paulson en zijn rol tijdens de financiële crisis. Hij was het hoofd van de Amerikaanse schatkist tijdens de financiële crisis en CEO van Golman Sachs. Hij overtuigde het Cogres om de Amerikaanse banken te redden met duizend miljard dollar. Deze documentaire is wat ons betreft zeker het kijken waard. De trailer vind je hieronder.

Met deze vijf documentaires ben je in ieder geval weer gedeeltelijk op de hoogte. Wil je zelf ook met miljoenen schuiven? Lees dan dit artikel over de financiële geheimen om rijk te worden. Of als je liever helemaal financieel onafhankelijk wordt, doe je dat zo.