Een goede huidverzorging maakt het verschil

Hoe beter je huidverzorging is, hoe frisser jij eruitziet. Het is dus van groot belang dat jij een goede routine hebt met betrekking tot je huidverzorging. Het is hierbij essentieel dat je de juiste producten in huis haalt. Zorg ervoor dat je dagelijks je gezicht wast, dag- en nachtcrème gebruikt en eens in de paar dagen je huid scrubt. Geloof ons maar: het werkt.

Niet elk item hoeft opvallend te zijn

Een opvallende leren jas over een druk overhemd en felgroene schoenen, het zal je waarschijnlijk niet erg stijlvol doen overkomen. Niet elk onderdeel van je outfit hoeft opvallend te zijn. Over het algemeen geldt dat één signature piece het beste is. Dus kies voor een mooie opvallende jas, felle schoenen of een ander opvallend item, en houd het daar dan ook bij. De rest van je outfit kun je dan basic houden. Dan loop je er altijd stijlvol bij.

Probeer niet iemand te zijn die je niet bent

Je hebt mannen met tattoos en/of oorbellen. Zij kunnen het veelal stijlvol rocken. Het plaatje klopt gewoon, de tattoos of piercings passen bij de persoon en geven zijn look iets extra’s. Aan de andere kant heb je ook mannen waarbij je denkt, je probeert iets uit te stralen wat je niet bent. Ze doen net wat te hard hun best en het plaatje klopt niet. Dus als je hieraan begint, vraag je dan af of het bij je past. Dit betekent niet dat iedereen het tof moet vinden, maar doe het niet als het niet goed voelt.

stijltips MAN MAN

Foto van: Instagram Alexsmiles1

Andere mensen kopiëren is geen goed idee

Iedereen wordt beïnvloed door andere mensen, dat kan niet anders en zeker tegenwoordig niet meer. Dit kan zijn door bekende mensen of door mensen uit je omgeving. En dat is prima. Maar het is geen goed plan om iemand zijn stijl te kopiëren. Je bent die persoon niet en het komt niet zo stijlvol over als bij degene van wie je het kopieert. Laat je inspireren door anderen, maar kies je eigen stijl.

Een simpele outfit kan enorm stijlvol zijn

Een stijlvolle man heeft niet altijd gecompliceerd samengestelde outfits, integendeel zelfs. James Dean was vroeger een stijlicoon doordat hij in een jeans, T-shirt en leren jacket de show stal. En dit is nog altijd een outfit die enorm stijlvol kan zijn. Houd het simpel en combineer de juiste items, dan ben je al een heel eind.

Een kapsel moet niet te moeilijk zijn

Klassieke kapsels zijn vaak het best. Hanenkammen, rare figuurtjes of felle kleuren werken slechts bij weinigen. Eigenlijk is het niet zo moeilijk, kijk naar je haartype en de vormen van je gezicht. Aan de hand hiervan kies je een kapsel dat bij je past, en het is absoluut niet erg om hier heel lang bij te blijven. Net als jouw stijl is jouw kapsel een signature.

Niet alle kleding staat je goed

Zoals dus geldt dat tattoos en piercings niet bij iedereen werken, is dit hetzelfde voor kleding. Een skinny jeans werkt niet voor iedereen. Ook hoofddeksels, als een flat cap of een hoed kan je outfit juist maken of breken. Weet wat je stijl is en blijf hier bij, op z’n minst het grootste deel van de tijd.

Je eigen stijl is belangrijker dan meegaan met trends

Trends komen en gaan, het is dan ook belangrijker om je eigen stijl te ontwikkelen. Natuurlijk kun je dan meegaan met stijltips die bij je passen en je garderobe hierop aanpassen. Maar het is onverstandig om je gehele outfits samen te stellen met behulp van trendgevoelige items. Experimenteer en vind je eigen stijl, daar kun je vervolgens af en toe een twist aan geven. En dat mag best een trend zijn natuurlijk.

‘Goedkoop is duurkoop’ geldt nog altijd

Sommige items kun je prima goedkoop aanschaffen. Bijvoorbeeld een basic T-shirt dat je alleen als onderlaag gebruikt. Het is zelfs zonde om daar veel geld aan uit te geven. Maar voor veel andere items geldt dat duurder op de lange termijn goedkoper is, het gaat veel langer mee. Bovendien staat kwaliteit gewoon mooier en is de pasvorm ook stukken beter.
Houd deze stijltips in je achterhoofd, deze ouderwetse stijlregels mag je vergeten.