Uitleg van alle dresscodes

Evenementen met een bepaalde dresscode zijn er in overvloed. Kijk alleen al naar de maand december, waar jij verschillende outfits voor de feestdagen nodig hebt. Ook voor bruiloften, verjaardagen en zakengelegenheden moet jij je vaak aan een bepaalde dresscode houden. Wij helpen je door elke belangrijke dresscode uit te lichten en je tips te geven om de ster van het evenement te zijn.

Business

Deze look draag jij naar je werk: meetings, vergaderingen en een dag werken op kantoor. Je kunt een pak dragen of een nette pantalon met een overhemd. Kleuren die je vaak bij deze dresscode ziet terugkomen zijn blauw, zwart, grijs en wit.

zomerse pantalon

Pantalon

Grijs €209 Shop nu
dresscode
Foto via: @Instagram carlo_domord

Business Casual

Bij kleinere kantoren waar ze iets minder strikt omgaan met de kledingvoorschriften, zie je deze dresscode voorbij komen. Een spijkerbroek is te informeel, maar je hoeft ook geen pak te dragen. Ga voor een chino of pantalon met een overhemd of pull-over.

zakelijke pantalon

Pantalon

zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu
wit overhemd 3

Overhemd

wit €80 Shop nu
blauwe trui 2

Trui

blauw €60 Shop nu

Casual

Bij deze dresscode heb je eigenlijk de keuze uit alle kleding die je in het dagelijks leven draagt. Richt je dus voornamelijk om comfort en laat hierin je eigen stijl doorschijnen. Let er wel op dat je kleding nog verzorgd is, dus geen kreukels of gaten in je kleding.

dresscode
Foto via: Instagram @sandro

Casual Chique

Chique en casual lijken tegenstrijdig, maar kunnen wel degelijk worden gecombineerd. Ga je voor deze look, dan wordt van je gevraagd om ‘normale’, draagbare kleding te dragen, met chique details. Afhankelijk van je werk of het evenement kan je meer neigen naar casual, of juist chique. Een pantalon, gecombineerd met een T-shirt en een paar stijlvolle sneakers of derby; en je bent ready to go.

basic shirt

T-shirt

wit €30 Shop nu
derby bruin

Derbys

bruin €249 Shop nu

Cocktail

Vrouwen hebben het bij deze dresscode makkelijk: zij dragen natuurlijk een cocktailjurk. Mannen zijn vrijer in hun keuzes. Kies voor kleur, mooie accessoires en een feestelijke uitstraling. Houd het geheel wel formeel. In de zomer kun je voor een licht pak gaan, in de winter is een donkere variant beter.

Foto via: Instagram @fbysam

Feestelijk

We houden allemaal van een goed feestje. Afhankelijk van het soort feest, is het dan ook zeker aan te raden om je naar behoren te kleden en zo het feestje nóg meer flair te geven. Heb je een formeel feest, kies dan voor een pak of een nette pantalon met overhemd. Heb je een informeel feest, ga dan all-out met fellere kleuren en accessoires.

chino broek zwart

chino

zwart €219 Shop nu
zwart overhemd

Overhemd

zwart €80 Shop nu
leren sneakers

Sneakers

zwart €130 Shop nu

Gala / Black Tie

Een gala is – natuurlijk – een nette en goedverzorgde aangelegenheid. Hou dat dus ook vooral in gedachten bij het samenstellen van je outfit. Een white tie gala is zeer formeel: je draagt hierbij een rokkostuum en een witte vlinderstrik. Voor een black tie gala draag je een smoking met een zwarte vlinderstrik.

Foto via: @finnerz.uk

Tenue de Ville

Tenue de Ville betekent ‘kleding die je naar de stad draagt’. Denk nu vooral niet dat je in je dagelijkse kloffie aan moet komen op die bruiloft: Tenue de Ville houdt in dat jij een net pak draagt mét stropdas. Verder is het belangrijk om oog te hebben voor de details en het liefste een andere kleur dan zwart te dragen.

Summer Chic

Wanneer je wordt gevraagd om je ‘Summer Chic’ te kleden, ga dan voor een chique maar semi informele outfit. Kleuren zoals pasteltinten of andere lichte kleuren doen het goed in deze look. Denk aan lichte kleuren, nette schoenen of instappers en accessoires zoals een zonnebril.

loafers 2

Loafers

zwart €209 Shop nu
dresscode
Foto via: Instagram @zeno_vic

Urban

In tegenstelling tot vele andere dresscodes, is urban juist informeel, speels en stoer. Deze stijl komt voort uit de hip-hop scène van het Amerika van vroeger. De look kenmerkt zich door sportieve en stoere kledingstukken. Kies dus voor merken, baggy en oversized kleding, en veel accessoires.