Kleding feestdagen

Je wilt natuurlijk altijd goed gekleed zijn, maar voor de feestdagen pak je toch vaak wat extra uit. Of je nu met je vrienden bent, met je partner of met je familie, iedereen probeert er op zijn best bij te lopen. Elke gelegenheid vraagt echter om een andere outfit, daarom hebben we hieronder per gelegenheid beschreven hoe jij een toffe look kunt rocken.

Huisfeestje met je vrienden

Een huisfeestje met je vrienden is wat betreft kleding het makkelijkst. Vrijwel al jouw looks zijn geoorloofd tijdens een huisfeestje, dus ga vooral niet te netjes wanneer er geen dresscode is. Je wilt niet overdressed zijn en aangezien het met je vrienden is kun je dit gemakkelijk met elkaar afstemmen. Een smart-casual look doet het altijd goed bij huisfeestjes. Rock een stijlvolle jeans met een basic T-shirt. Om de look af te ronden kun je als eye-catcher een jacket dragen. Ga voor een leather jacket of denim jacket.

kleding feestdagen MAN MAN
Foto via: Instagram Zeno

 

Chique evenement

Als je een chique evenement op de planning hebt staan is het de kunst om je hier ook naar de kleden. Er is ook nog kans dat er een dresscode geldt waaraan je je moet houden. Een basic pak is uitermate geschikt voor een dusdanig event. Voor de winter zijn donkere tinten zoals marineblauw ideaal. Dit is met vrijwel alles te combineren, zo ook met een basic T-shirt. Maar als je niet zeker weet of dat formeel genoeg is, ga dan gewoon voor een overhemd. Draag hierbij brogues of chelsea boots. Eventueel zou je nog een das of vlinderstrik toe kunnen voegen, afhankelijk van je eigen smaak en de dresscode.

Kleding feestdagen MAN MAN

 

Een avondje stappen in de stad

Als je gaat stappen in de stad wil je er zeker goed uitzien, het zou zomaar kunnen dat je die leuke vrouw tegenkomt. Je wil niet overdressed zijn en ook niet teveel aan hebben, want niemand wordt blij van een bezwete man in de menigte. Ga dan ook voor een luchtige outfit zodat je zonder zorgen de kroeg in kan. Kies een stijlvolle jeans en draag daarop een basic T-shirt, een simpele combinatie die toch stijlvol is. Om de kou tegemoet te gaan en om je look net wat extra te geven kun je hierop een mooi leather jacket rocken. Een onuitwisbare rock ’n roll look.

leather jacket kleding feestdagen MAN MAN
Foto via: Instagram Louis Darcis

 

Diner met je (schoon)familie

Bij je eigen familie wil je een goede indruk achterlaten. En mocht je naar je schoonouders gaan, dan wil je dat al helemaal. Kies hierbij voor een smart look, oftewel een nette look zonder dat je een pak draagt. Draag dan jeans met een coltrui en je hebt een cleane en stijlvolle outfit. Heel minimalistisch, maar dat maakt deze look juist zo stijlvol. Kleuren die hierbij altijd werken zijn zwart en grijs. Om het af te maken zijn chelsea boots een mooie optie, die in combinatie met een camel overcoat garant staan voor een stijlvolle look. Zo maak je in elk geval een goede indruk.

kleding feestdagen MAN MAN
Foto via: Instagram Magic Fox

Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem een voorbeeld aan bekende stijlvolle mannen.