Waarom heeft single zijn een positieve invloed op je leven?

Ga jij al enige tijd als vrijgezel door het leven? Dan krijg je vast en zeker weleens de vraag van naar je hoofd waarom jij nou niet op zoek gaat naar een partner. Zonder relatie kun je overigens toch geen stabiele toekomst opbouwen? Hoe in deze maatschappij het ideaalbeeld van huisje, boompje, beestje wordt geschetst, is het ook helemaal niet zo verkeerd als single door het leven te gaan. Wij laten je kennismaken met de manieren waarop single zijn je leven verbetert.

 

1. Je zelfvertrouwen krijgt een boost

Kom jij uit een lange relatie? Dan is het helemaal niet verkeerd jezelf wat tijd te gunnen. Doordat veel stelletjes voornamelijk bezig zijn met de ander, vergeten ze vaak me-time in te plannen. Veel mensen ervaren tijdens een dating pauze een zelfvertrouwen boost. Je hebt na een break-up tijd om na te denken en te reflecteren. Door vrijgezel te zijn kun jij je focussen op je sterkere en zwakke punten, wat ervoor zorgt dat je je niet meer afhankelijk voelt van de ander.

zelfverzekerdheid single man

Hoewel je jezelf door de pijn van een break-up moet doorbijten, zal je meer waardering voor jezelf krijgen en kom je erachter dat ook als single, je het allemaal wel aankunt.

2. Je kunt al je dromen najagen

Een gelukkige relatie is natuurlijk ontzettend fijn. Hoe je eerst te maken krijgt met verliefdheid, vormt zich dit langzamerhand tot het ‘houden van’. In een relatie is het natuurlijk van belang rekening te houden met de ander. Krijgt de ene een promotie aangeboden in het buitenland? Dan moeten er heel wat afwegingen worden gemaakt. Wil je partner wel meeverhuizen? Zou zij haar baan dan moeten opzeggen? En zal ze het me kwalijk nemen? Als vrijgezel kun je al je dromen najagen, zonder rekening te hoeven houden met de ander. Het verplichte gevoel van ‘moeten blijven’ is er simpelweg niet meer.

3. Je kunt als single op onderzoek uit gaan

Het klinkt misschien een beetje clich√©, maar door het leven te leiden van een vrijgezel kun jij erachter komen wat jouw missie is in het leven. In een relatie pas je jouw levensstijl geleidelijk aan. Doordat jullie allebei interesses en hobby’s hebben en veel samen zijn, heb je misschien minder tijd erachter te komen wie je bent of waar je voor staat. In sommige gevallen kan het zelfs voorkomen dat de ene de ander verbiedt. In zo’n geval kan het een hele opluchting zijn een einde te maken aan de relatie en als vrijgezel enige tijd door het leven te gaan.

single zijn (1)

Zit jij in een relatie, maar merk dat het de laatste tijd niet meer zo lekker loopt? Lees dan ook over de tips die ervoor zorgen dat jouw relatie verbetert.