Hoe ziet een gelukkige relatie eruit?

Een gelukkige relatie komt niet zomaar aanwaaien: je moet er echt wat voor doen om een goede band en klik met iemand op te bouwen én je moet geluk hebben dat je iemand bent tegengekomen waar je een toekomst mee kan opbouwen. Helaas weten partners vaak niet zo goed of ze een gelukkige relatie hebben. Want: is het gras niet groener aan de overkant?

Mocht je nog in twijfel zijn of de relatie waar je nu in zit het beste is dat je uiteindelijk kan krijgen, dan hebben we zeven kenmerken gevonden die je bij deze zoektocht helpen.

1. Jullie zijn elkaars jackpot

Je bent een avond aan het drinken met vrienden en er komen opeens een paar prachtige dames mee drinken. Wat doet dat met je? Wanneer je alleen maar denkt ‘mijn vriendin is véél leuker’, dan betekent dat dat je de jackpot hebt. Andersom moet het natuurlijk ook zo zijn, anders komt het maar van één kant.

2. Jullie zetten elkaar op #1

Wanneer jij je vriendin altijd op #1 zet en jezelf daarna, dan ben je goed bezig. Het is namelijk heel erg egocentrisch wanneer je jezelf boven je partner zet. Je bent toch verliefd op je vriendin en niet op jezelf? En wanneer dat andersom ook zo is, is de kans dat jullie een gelukkige relatie hebben heel erg groot.

relatie goed laten lopen

3. Jullie hebben onderonsjes

Communiceren zonder daadwerkelijk te zeggen wat je wilt zeggen: wanneer jullie dit vaak hebben, is de kans groot dat jullie relatie stabiel is. Onderonsjes is namelijk het bewijs dat je elkaar vertrouwt én daardoor voel je nog meer de connectie tussen jullie.

4. Jullie onthouden de kleine dingen

‘Weet je nog dat je mij die chocolade kwam brengen toen ik ongesteld was?’ Wanneer je vriendin dit soort dingen zegt, weet je dat je een gelukkige relatie hebt. Want het gaat écht om de kleine gebaren en de kleine dingen in een relatie.

5. Jullie hebben soms ruzie en lossen het op

Een relatie zonder ruzie is geen gezonde relatie. Je hoeft echt niet vaak ruzie in een relatie te hebben, maar soms een meningsverschil kan je relatie alleen maar sterker maken. Dus maak af en toe een probleem van iets dat je niet fijn vond. Dan weet je ook écht wat je hebt, nadat het is opgelost tussen jullie twee.

ruzie friends gelukkige relatie

6. Elkaar complimentjes geven

‘Wat zie je er vandaag goed uit’  is een van die zinnen die je af en toe écht even moet uitspreken. Door elkaar namelijk complimenten te geven, blijf je tevreden en hebben jullie allebei dat je opvalt tussen de rest.

7. Heb respect voor elkaar

Zit je vriendin niet lekker in haar vel of heb jij je dag niet? Heb respect voor de ander en toon interesse. Respect is écht het belangrijkste onderdeel in een relatie, dus schaadt dat nooit bij je partner. De kans op een gelukkige relatie is groot met respect als meest noodzakelijke onderdeel.