1. Ouder lijken door op je kleding te letten

Bepaalde kledingstukken ben je door de jaren heen echt ontgroeid, letterlijk en figuurlijk. Draag dus niet meer truien of shirts met grote, opzichtige merken of bijvoorbeeld verwijzingen naar je schoolcarrière of je lievelingsfilms.

Investeer in veel basics en volwassen kleding. Als je die op orde hebt, ben je al een heel eind op weg. Denk ook aan de kleuren: blauw, zwart, grijs en wit zijn gangbare kleuren waarmee je op werk én daarbuiten de plank niet snel mis slaat. Ben jij toe aan een nieuwe garderobe om ouder mee te lijken? Probeer dan te investeren in een stijlvolle mantel, nette schoenen en een zakelijke tas die daar goed mee samen gaat.

2. Zo kun je met behulp van je beharing ouder lijken

Bij de meeste mannen begint de baardgroei rond de 15 jaar, maar sommige mannen krijgen past hun eerste baardharen rond hun 20e. Word jij vaak jonger ingeschat, dan kan het zijn doordat jouw gezicht helemaal egaal is en er geen één haartje te bekennen. Om ouder te lijken is het dus verstandig om een volle baard of in elk geval een stoppelbaard te laten staan.

hoe kan je ouder lijken

Qua kapsels is het goed om naar een kapper of barbier te gaan die écht verstand heeft van wat er bij jouw gezicht past. Onverzorgd haar of een stijl, zoals stekeltjes, associëren we niet snel met volwassen en zelfverzekerde mannen. Reden dus om iets aan je look te doen. Check de tips om een volle baard te groeien.

3. Een zelfverzekerde houding is cruciaal om ouder te lijken

Die stoere mannen die jij in de media, op je werk of in je vriendengroep ziet, zijn ook wel eens onzeker. Het is alleen hun houding waardoor ze zelfverzekerd, sterk en volwassen voor de dag komen. Probeer dus ook te letten op je houding. Je borst vooruit, kin omhoog en geen schichtige blikken om je heen als je ergens binnenkomt doen al wonderen.

4. Ga naar de sportschool

Jonger lijken hoeft niet alleen te komen door je kleding of je gezichtsbeharing en kapsel. Het kan ook zijn dat je nou eenmaal een tenger postuur hebt. Ben jij erg slank? Ga dan eens een keer (extra) naar de sportschool. Door je te verdiepen in trainingsschema’s die precies die spieren trainen waar jij wat magertjes in bent, zal je snel genoeg resultaat zien.

5. Zorg goed voor je huid

De puberteit hebben we allemaal doorlopen. Eén van de vervelende bijkomstigheden in die periode was een slechte huid. Gelukkig krijgen veel mannen op latere leeftijd minder last van onzuiverheden in hun gezicht. Daarvoor moet je echter wel je huid goed blijven zorgen. Niet te vet eten, je bed regelmatig verschonen, maar ook de juiste crèmes gebruiken dus. Als jij een goede huid hebt, zal je ouder lijken dan wanneer jij nog met veel plekjes en bultjes rondloopt.