Volwassen kleding nu je 30 bent

Er is nu eenmaal veel wat er gebeurt na je 30e levensjaar. Een nieuwe levensperiode vraagt ook om een heldere en eerlijke kijk naar jouw garderobe, op zoek naar volwassen kleding.

Om je te helpen bij het proces van afscheid nemen van een aantal kledingstukken die écht niet meer kunnen, zetten wij er een paar op een rij.

1 Grappige onderbroeken en sokken

Grote kans dat jij een paar exemplaren hebt liggen: onderbroeken met seksuele teksten of stripfiguren er op, en sokken in de bontste kleuren of met de logo’s van je lievelingssuperhelden. Vroeger was dit een melig verjaardagscadeau óf dacht je moeder je er echt een plezier mee te doen. Als volwassen man moet jij echter gaan investeren in mooie kleding, en daar horen ondergoed en sokken ook bij.

Geen één (toekomstige) bed-partner vindt het leuk om in bed tegen het hoofd van Homer Simpson aan te moeten kijken, en op werk wordt je waarschijnlijk niet erg serieus genomen met zichtbare Garfield sokken. Kies in plaats daarvan voor effen sokken (of met een licht patroon, zoals stippen of strepen). Qua onderbroeken kan je denken aan merken als Calvin Klein of Tommy Hilfiger.

volwassen kleding
Foto via: Instagram carlo_domord

2 Kleding van je studentenvereniging

Logisch dat jij vroeger trots was op je roei- studie- of studentenvereniging, of de stad waarin je studeerde. Maar deze tijd ligt toch écht achter je. De vriendschappen die je hebt opgedaan in deze tijd moet je zeker koesteren en het is zeker niet verkeerd om ooit nog een keer een borrel met oud-leden mee te pakken om herinneringen op te halen. Probeer het dragen van kleding uit deze tijd echter te vermijden in je dagelijkse outfits.

Een trui met “Lid Roeivereniging 2008-2009” kan nog zó lekker zitten, maar getuigd van heimwee naar het verleden wanneer je hem aandoet naar een date. Hierdoor kan het lijken alsof je nog niet klaar bent voor de volwassen wereld. Kies in plaats daarvan voor rustige truien en overhemden met een mooie pasvorm. Nu je meer verdient dan met je studentenbaantje, mag je dit ook prima laten zien in de kleding die jij uitkiest.

volwassen kleding
Foto via: Instagram philipdeml

3 Skate schoenen

Schoenen maken óf breken je hele outfit. Door de jaren heen hebben we verschillende rages meegemaakt op het gebied van schoenen. Welke hier toch echt uitspringen zijn de skate-schoenen. Hiermee bedoelen we niet simpelweg een sportieve sneaker. Daar is immers niets mis mee, en deze schoenen kun je bovendien met veel combineren.

Wanneer we het hebben over skate-schoenen moet je eerder denken aan die lompe, afgetrapte schoenen met loszittende (gekleurde) veters. Vroeger was dit hip en cool, vandaag de dag geven deze skate-schoenen je een onvolwassen imago. Hou het toch maar bij die sneakers, of nette schoenen.

volwassen kleding