Hoe kan jij je relatie verbeteren?

In het begin van de relatie zit je in een vrolijke fase. In deze fase is alles nieuw en zit je je vriendin de hele dag lieve woordjes te appen, omdat je zoveel aan haar denkt. Maar dit verliefde gevoel wil niet zeggen dat alles koek en ei is.

Uiteindelijk zijn jullie twee verschillende mensen, met ieder zijn eigen behoeftes. Voor het opbouwen van een sterkere vertrouwensband heb je daarom geduld en begrip nodig. Hier hebben we een aantal tips om die helpen om jullie relatie te verbeteren. 

1. Spreek je gevoelens uit

Dit is niet voor elke man even makkelijk, maar het is belangrijk om open te zijn over je gevoelens, je twijfels en zelfs je angsten. Voor je vriendin hoef je niet altijd de perfecte of mannelijke dude te zijn, je leert elkaar juist nog beter kennen wanneer je opener naar elkaar bent.

2. Leer elkaar nieuwe dingen

Je kunt de band in een relatie verbeteren, door elkaar nieuwe dingen te leren. Iedereen heeft andere talenten en interesses, dus waarom zou je haar niet eens vragen om een masterclass. Misschien snapt ze alles van boekhouden en weet jij hoe je een computer in no-time installeert.

relatie verbeteren

3. Praat met elkaar over de financiën

Een op de vijf koppels noemt financieel overspel een groot struikelblok. Wees daarom transparant over je inkomsten en uitgaves, en zorg ervoor dat er een verdeling is van kosten en inkomsten, waar jullie allebei tevreden mee kunnen zijn. Spaar bijvoorbeeld samen voor gezamenlijke uitjes, dan hebben jullie allebei iets om naar uit te kijken

4. Probeer in de relatie dingen niet te forceren

Iedereen heeft zijn hobby’s en zijn passies en die wil je natuurlijk delen met je partner. Maar leg hier niet teveel druk op. Wanneer ze echt geen interesse heeft in het lezen van al je gedichten of er simpelweg geen tijd voor heeft, accepteer dit dan en leg het er niet te dik bovenop. Pushen is immers nooit goed.

5. Je waardering uitspreken

Vertel niet alleen dat je van haar houdt, maar deel samen wat je waardeert aan elkaar. Is het haar droge humor of de manier waarop zij naar je luistert als je ergens mee zit? Wat het ook is, grote kans dat dit soort dingen kenbaar maken, de band kan versterken. Laat dit dan ook aan haar weten.

Hopelijk gaan deze tips je helpen, om de relatie met je partner nog beter te maken.