Meer dan genoeg leuke hobby’s voor mannen

Hobby’s zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Naast je carrière, vriendschappen en relatie zijn je hobby’s vooral erg persoonlijk. Het zijn die aspecten waar jij blij van wordt of waar jij iets van leert. Of je nu graag met je handen bezig bent of juist met je hoofd: hobby’s voor mannen zijn er in alle soorten en maten. Dit zijn vijftien voorbeelden van hobby’s voor mannen rond hun 30e levensjaar die je zullen inspireren.

 

1. Muziekinstrument bespelen

Of je nu gaat voor de piano, een klarinet of een gitaar: muziek maken is een perfecte hobby. Het is één van de hobby’s voor mannen waar je constant in blijft groeien. Je blijft leren en jezelf ontplooien. Een leuke bijkomstigheid is het feit dat je je eigen lievelingsmuziek zelf kan leren spelen. Ook heeft deze hobby een sociaal aspect. Door met mensen samen te spelen, voor mensen op te treden of je vriendin een serenade te geven, betrek je mensen bij je hobby.

2. Fotografie

Foto’s maken doen we allemaal. Vaak met onze mobiel, waarbij foto’s bewogen kunnen zijn of onscherp. Investeer in een goede camera (of hou het bij je mobiel), en trek er op uit. Check de tips voor betere foto’s en probeer te experimenteren met je foto’s. Let bijvoorbeeld op hoeken, lichtinval en afstand.

hobby's voor mannen

3. Houtbewerking

Dit is duidelijk één van de hobby’s voor mannen die al eeuwenlang wordt gehanteerd. Door hout te bewerken ga je terug naar de basis en ben je met je handen bezig. Je kan er iets moois van maken voor jezelf of iets persoonlijks maken en aan iemand cadeau doen.

4. Koken

In koken kan je steeds beter worden. Je kookkunsten ontwikkelen kan goed van pas komen, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of op een romantische date. Experimenteer met ingrediënten en keukenapparatuur en al gauw zijn die uren in de keuken geen last meer. Check wel eerst de beginnersfouten die worden gemaakt tijdens het koken.

5. Wintersport

Eigenlijk is dit geen hobby, maar een vakantie: skiën, snowboarden en natuurlijk die après-ski. Je kan er ook voor kiezen om aan indoor-skiën te doen. Zo leer jij jouw skills in de sneeuw steeds meer te verbeteren.

6. Schrijven

Neem eens pen en papier ter hand (of gebruik je laptop). Schrijf korte aantekeningen, een lang verhaal of een dagboek. Dit kan therapeutisch werken en is leuk om later terug te lezen. Bovendien maak je je hoofd leeg, iets wat best fijn is aan het einde van een lange werkdag of -week.

hobbies voor mannen 30 jaar

7. Bergbeklimmen

Verdiep jij je in bergbeklimmen of wandklimmen, dan vind je al snel een grote community van klimmers. Door te klimmen verleg je je grenzen en kom jij op mooie plekken terecht. Bovendien word je hier fysiek sterker door en kan je die bezoeken aan de sportschool voortaan dus sneller overslaan.

8. Fietsen

Fietsen kan zo lang en intensief zijn als jij zelf wil. Het is één van de hobby’s voor mannen die jij eigenlijk al sowieso doet. Probeer het daarom intensiever of intenser te maken voor jezelf. Fiets een andere route en neem de omgeving in je op, of ga juist een stuk sprinten.

9. Je eigen bier brouwen

Brouw je eigen bier. Dit kun je thuis doen of je kan een cursus volgen. Een fijne bijkomstigheid is dat je altijd een lekker eindresultaat hebt om na afloop van te genieten.

10. Vrijwilligerswerk

Hobby’s voor mannen hoeven niet meteen stoer en intensief te zijn. Vrijwilligerswerk is hier een goed voorbeeld van. Ondersteun ouderen of werk in de tuin voor iemand die deze hulp goed kan gebruiken. Je bent goed voor je medemens, helpt iemand in nood en draagt bovendien een positief steentje bij aan de wereld. Genoeg positieve redenen dus om af en toe een paar uurtjes vrijwilligerswerk te doen.

11. Zelfverdedigingssport

Je hoeft niet per se op judo of karate te gaan, maar een paar lessen kunnen al groot verschil maken. Je bouwt zelfvertrouwen op en maakt je lichaam sterker. Bovendien weet je nooit in welke situaties je nieuwe skills nog eens van pas kunnen komen.

zelfverdediging mannen

12. Een nieuwe taal leren

Mocht jij veel van reizen houden, dan is een nieuwe, vreemde taal geen overbodige luxe. Niets zo leuk als een nieuwe taal leren en vervolgens je opgedane kennis in de praktijk brengen. In je vrije tijd is dit makkelijk vol te houden, bijvoorbeeld via een app of een taalcursus.

13. Yoga en meditatie

Sommige van de hobby’s voor mannen draaien om fysieke inspanning, maar bij yoga en meditatie breng jij jouw lichaam juist tot rust. Stress, veel moeten doen en slecht slapen zorgen ervoor dat jij waarschijnlijk gespannen en moe bent aan het einde van je dag of week. Maak lekker je hoofd leeg en breng je lichaam en geest tot rust.

14. Reizen

Dit is misschien wel de leukste van de hobby’s voor mannen: reizen. Je ziet de wereld en ontdekt nieuwe culturen en mensen. Er zijn maar liefst 5 redenen waarom reizen met je partner goed is, dus betrek vooral je partner bij deze hobby.

15. Films kijken

Netflix kijken kunnen we allemaal, maar probeer je meer te verdiepen in de films die je kent. Check welke films er draaien in de bioscoop en ga juist naar een film waar je minder snel heen zou gaan.

series kijken op Netflix