Wat verlangen vrouwen in een relatie?

Een vrouw is op zoek naar die ideale partner die haar kan geven waar zij naar verlangt. En waar zij naar verlangt overlapt niet volledig met de dingen waar mannen naar verlangen. Het is daarom van belang dat heteroseksuele vrouwen en mannen die op zoek zijn naar vastigheid ook echt rekening houden met wat het andere geslacht in een relatie belangrijk vindt. We delen de dingen waar iedere vrouw in een relatie naar op zoek is:

 1. Vriendschap

  Velen fantaseren over de can’t eat, can’t sleep soort liefde waarbij je hoofd helemaal op hol slaat wanneer je elkaar ziet. Alhoewel dat ergens een heel fijn gevoel is, is dat geen voorwaarde voor een stabiele relatie. Veel belangrijker is het dat je je fijn voelt bij elkaar en op je gemak, dat je elkaar kunt bellen over de gekste dingen en dat je ook zware onderwerpen met elkaar kan bespreken.

  vrouwen verlangen

  Iemand waarmee je de grootste lol kan hebben, maar ook iemand waarmee je het altijd leuk hebt zelfs onder de meest saaie omstandigheden zoals het wachten in de rij bij de pinautomaat. Dat vinden vrouwen aantrekkelijk aan een man en die vriendschap dient als basis voor de relatie waar vrouwen naar verlangen.

 2. Emotionele volwassenheid

  Zij voelt zich gekwetst, uit haar gevoelens en jij duwt haar emoties onder het tapijt alsof ze niet bestaan en onbelangrijk zijn. Ongeacht of jij je direct in haar emoties kan inleven, vrouwen verlangen ernaar dat ze met een man kunnen sparren en advies kunnen uitwisselen. Hoe minder zij het gevoel heeft dat ze met jou haar diepste gevoelens kan delen, hoe minder sterk jullie connectie zal zijn en hoe minder verlangen zij zal hebben om met jou in een volwassen relatie te duiken. Erken en bespreek haar emoties en steek er daarnaast ook energie in om die van jezelf regelmatig te uiten. Als zij ziet dat jij een slechte dag hebt, kun je besluiten om in jezelf te keren (waardoor je in feite afstand neemt van haar) óf je kan ervoor kiezen om haar te laten weten hoe je je voelt. Het laatste zorgt ervoor dat zij jou ziet als een emotioneel volwassen man, waardoor ze eerder de neiging zal hebben om je te zien als potentieel relatiemateriaal.

 3. Mentaal gestimuleerd worden

  De eerste paar dates met je crush zijn jij en je crush elkaar vooral aan het ontdekken. Jullie vertellen over jezelf en jullie leren elkaar goed kennen. Eenmaal dat stadium voorbij verwacht een vrouw dat je meer doet dan alleen luisteren en vertellen over jezelf. Ze verlangt naar iemand die haar prikkelt, scherpe vragen stelt, nieuwe inzichten biedt en die haar uitdaagt tot het bekijken van andere perspectieven. Met iemand die meegaat in alles wat ze zegt, zal ze zich snel vervelen. Stel dat ze heeft besloten haar baan op te zeggen om weer te gaan studeren, dan kun je meer doen dan alleen zeggen dat je haar daarin steunt. Let wel op: ga haar niet continu met man en macht proberen te forceren bepaalde inzichten over te nemen, het gaat erom dat je jouw inzichten op tafel legt. Je kan vragen stellen zoals ‘Wat wil je ermee bereiken?’, ‘Wat denk je eruit te willen halen?’ en ‘Hoe ga je dat bekostigen?’. Op die manier creëer je ruimte om met elkaar een volwassen gesprek te voeren. En wat zij daar vervolgens mee doet, dat is aan haar.

 4. Stabiliteit en veiligheid

  De traditionele denkwijze was altijd dat mannen in een relatie sterk moeten zijn en stabiliteit en veiligheid moeten bieden. Maar alleen omdat feminisme een feit is, betekent het niet dat vrouwen deze dingen van een man niet meer verlangen. Ze zijn nog steeds op zoek naar een partner waar ze op kunnen bouwen, die een band kan plakken en die zijn mannetje staat wanneer de hel losbreekt.

  vrouwen verlangen

  En als jij ondertussen het zoveelste weekend achter elkaar onvindbaar en onbereikbaar bent door een avond escalatie met je vrienden, dan kan dat zomaar iets zijn waar een vrouw die op zoek is naar een stabiele man op zou kunnen afknappen.

 5. Ambitie

  Een man moet z’n zaakjes voor elkaar hebben. En dat betekent niet dat je precies hoeft te weten wat je de rest van je leven wil doen of bakken met geld hoeft te verdienen (voor sommige dan). Wel moet je ambitieus zijn, doelen hebben en niet op de bank zitten te wachten totdat iemand anders die doelen voor je gaat behalen. Een man die op z’n vrije dag 8 uur spendeert aan gamen valt niet onder deze categorie. Niet alleen wordt een vrouw heel blij van een man met een visie, ook vindt ze het fijn wanneer hij haar visie net zo hard ondersteunt als die van hemzelf. Dit geldt work-wise, maar ook wat betreft je persoonlijke leven. Loop je vast met je relatie met je ouders of raak je in de knoop met jezelf? Werk aan jezelf. Laat zien dat je wil groeien, dat je de beste versie van jezelf wil zijn en dat je bereid bent om daar hard voor te werken.

Je hoeft niet alles volledig voor elkaar te hebben voordat je serieuzer met een vrouw gaat daten. Maar als je een beetje een intelligente dame voor je hebt dan heeft zij snel genoeg door of jij je best doet of niet en of jij in staat bent haar (meer dan terechte) verlangens te vervullen. Lees nog meer over wat vrouwen belangrijk vinden in een relatie.