In het begin hebben vrouwen wat minder zin in seks tijdens zwangerschap. Maar mannen, maak je geen zorgen. De zin komt binnen de kortste keren weer terug. Je hoeft dus niet die volle 9 maanden jezelf in te houden. Dankzij deze tips zorg jij ervoor dat alles soepel verloopt.

Standjes voor seks tijdens zwangerschap

Mits de vrouw het niet gewend is, dan kan het wat onhandig zijn om te seksen met een dikkere buik. Hierdoor wordt het lastig om je oude en vertrouwde seksstandjes soepel uit te voeren. Wij hebben een aantal handige en fijne standjes even op een rijtje gezet.

Vrouw on top: Het is voor de vrouw ene prettige houding omdat er niet teveel druk komt op haar buik en de borsten. Het tempo kan makkelijk worden bepaald en het is niet heel zwaar. Het is een intieme houding.

Lepeltje lepeltje: Een perfect standje voor man en vrouw. Doggy style kan soms wat zwaar worden en de buik hangt dan erg naar beneden. Laat de vrouw rustig op haar zij liggen. Vanuit deze houding is seks tijdens zwangerschap heel comfortabel.

Seks tijdens zwangerschap MAN MAN

Man boven: De vrouw rust op haar rug terwijl de man steunt op zijn handen en knieën. Hierdoor oefen je geen druk uit op de buik van de vrouw.

Zittend op schoot: De vrouw zit op de schoot van de man. Dit kan op bed of op een stoel. Het zorgt voor een diepe penetratie en weinig moeite voor de vrouw.

 

Don’ts tijdens zwangerschap

Ook zijn er een aantal punten waar je op moet letten voor of tijdens het seksen. Dit kan voor de hand liggend zijn, maar toch is het belangrijk om te weten.

Bloedverlies: Indien er bloedverlies is, zorg ervoor dat je eerst duidelijk weet waar het bloed vandaan komt voordat je verder gaat met de seks.

Vroegtijdige weeën: Seks kan de bevalling versnellen. Weeën zijn echt geen pretje, mannen zouden eigenlijk eens moeten weten hoe dit is. Bij vroegtijdige weeën is het toch verstandig om te stoppen zodat het kind niet te vroeg naar buiten wilt komen.

Gebroken vliezen: De bescherming van het kind is weg en ook neemt de kans op infecties toe.

Zoals als eerder vermeld kan het zijn dat in het begin van de zwangerschap de zin er nog niet helemaal is. Wellicht dat deze voeding je seksleven weer een flinke boost geeft.